Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

04. 08. 2019. 16:48   >>  16:48 29

AMFILOHIJE

Zakon o slobodi vjeroispovjesti gori nego u komunizmu

Mitropolit Crnogorsko-primoprski Amfilohije poslao je pismo poslanicima Bošnajčke partije, Hrvatske građanske inicijative i Force koji su gasali protiv usvajanja Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola. Kako je rekao za Vijesti, čestitao im je što su sačuvali soj i obraz Crne Gore.

Mitropolit Amfilohije je ponovio poziv vlastima da povuku Nacrt zakona o slobodi vjeroispovjesti, ocjenjujući da je gori od onih iz doba komunizma. Komentarisao je i pitanje Sinjavine ocjenjujući da je taj prostor budućnost poljoprivrede Crne Gore što bi, kako je rekao, trebalo da shvati i država a ne da pretvara Sinjavinu u vojne poligone NATO pakta.

Uz poruku da se zvanična Crna Gora priznavanjem Kosova odrekla kralja Nikole i da to sada pokušava da ispravi prenosom moštiju članova kraljevske porodice, Amfilohije je rekao da vlast opet ide mimo volje Petrovića. Neće da ih sahrane u Cetnjskom manastru i grobnici koju je osnovao kralj Nikola nego prave novu, rekao je Amfilohije, navodeći, da mu je žao princa Nikole Petrovića jer ga, kako kaže, vlast u Crnoj Gori, koristi.

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније