Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 08. 2019. 07:11 >> 07:11
1

U PRIPREMI

Od septembra na listi novi ljekovi

Komisija Ministarstva zdravlja za ocjenu ispunjenosti kriterijuma za stavljanje lijeka na Listu ljekova donijeće odluku o dopuni kojom će se na ovoj listi, od septembra, naći od 40 do 50 novih medikamenata, saznaje Pobjeda.

 

U završnoj fazi su pregovori sa predstavnicima oko 20 farmaceutskih kuća koji su ponudili nove ljekove iz svoje palete.

Prema saznanjima Pobjede, na listi će se naći više ljekova iz oblasti oftalmologije, kao i za zarazne bolesti, a prvenstveno za HIV i hepatitis.

“Komisija je pripremila dopune nove liste ljekova i nadamo se da će, poslije dodatnih kontrola i administrativnih obaveza, biti u primjeni od septembra. Cilj nam je da svaka nova lista ljekova nadmaši prethodnu, bude bolja i kvalitetnija i da omogući što veću dostupnost i ljekarima i pacijentima savremenih terapijskih opcija za liječenje svih bolesti”, kazali su Pobjedi iz Ministarstva.

Objasnili su da se Lista ljekova revidira najmanje dva puta godišnje, a po potrebi i češće.

“Od stupanja na snagu prve revizije Liste ljekova, koja je u primjeni od 1. marta prošle godine, ona je već revidirana dva puta”, dodali su oni.

Na aktuelnoj Listi ljekova je njih 1.178, a taj broj, pojasnili su, “odnosi se na sve farmaceutske oblike i različite koncentracije/jačine lijeka u okviru 554 pojedinačna lijeka”.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније