Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

09. 08. 2019. 15:55 >> 16:18
1

PRIJAVE NA BROJ 123

Stižu vrućine, ne palite vatru

Narednih dana meteorolozi najavljuju talas vrućina, pa podgorički vatrogasci apeluju na građane da vode računa i da smanje upotrebu vatre na otvorenom kao i da ih pozovu za pomoć u svim situacijama na besplatan broj 123.

Rijetki momenti kad vatrogasci nalaze vrijeme za razonodu dok čekaju poziv za akciju. Iako ovog ljeta nije bilo većih požara na otvorenom, posla im, kažu, ne fali.

"Radimo spasavanja iz saobraćajnih nesreća, radimo uklanjanje gmizavaca iz stambenih objekata, do otvaranja stanova. Građani imaju blind vrata, prilikom izlaska iz stana zalupe za njima, ključ ostane s unutrašnje strane i u tim situacijama pomažemo sugrađanima", kazao je vođa grupe spasilaca Miodrag Đukanović.

Kako meteorolozi najavljuju novi talas vrućina, podgorički vatrogasci ga spremno dočekuju.

"Pripradnici Službe spasavanja su spremni za požarnu sezonu, spremni smo za djelovanje, naša vozila su spremna, tako da smatram da ćemo dočekati i ovaj talas, očekujemo da avgust i dio septembra bude sa viskim temperaturama“, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Podgorica Goran Jankvić.

I građani mogu pomoći vatrogascima tako što se neće igrati sa vatrom.

"Apel građanima da vode računa da u ovim mjesecima smanje upotrebu vatre na otvorenom, da ukoliko imaju određenih zahtjeva obavijeste Službu zaštite i spašavanja i mi ćemo im pomoći u svim situacijama. Mogu da pozovu na naš besplatan broj 123 i mi ćemo im izaći i riješiti problem", dodao je Janković.

U podgoričkoj Službi zaštite bilježe povećan broj poziva za kontrolisano paljenje, ali su podnijeli i krivične prijave protiv četiri nepoznate osobe zbog sumnje za podmetanje požara.

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније