Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

12. 08. 2019. 21:07 >> 21:06
2

U ORGANIZACIJI DRUŠTVA IZ SRBIJE

Veliki istraživački kamp na Durmitoru

Više od 150 članova Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda" iz Valjeva učestvovalo je na istraživačkoj akciji "Durmitor 2019". Istraživački kamp okupio je istraživače svih generacija koji vole i istražuju prirodu, i to biologe, speleologe, geografe, etnologe, astronome, arheologe, geologe...

Kraj jula i prva polovina avgusta bila je posvećena učenju, razmjeni iskustava, ali i podsjećanju na početke pokreta Mladih istraživača davne 1969. godine.

"Memorijalna akcija na Durmitoru je prilika da se tačno na pedesetu godišnjicu prve istraživačke akcije na ovoj planini okupe istraživači svih generacija. To je prilika da se prisjetimo šta je sve Društvo istraživača iz Valjeva započelo tog jula 1969. godine, kao i šta je sve urađeno u ovih pet decenija. Ovo je bila prilika i da odamo poštu našem članu Vladimiru Mandiću koji je kao speleolog izgubio život upravo na toj prvoj akciji", kazao je Bogdan Radić, aktuelni mladi predsjednik Društva istraživača iz Valjeva.

U Nacionalnom parku Durmitor i Opštini Žabljak prethodnih nedjelja bilo je mnogo aktivnosti posvećenih mladim istraživačima. Otvorene su dvije izložbe fotografija "Istraživačka akcija Durmitor 1969" i "Etnološko blago Durmitora - Tepca", priređeno je veče sa projekcijom filmova o pokretu Mladih istraživača, a najmlađi istraživači su u svom kampu nastavili sa svojim istraživanjima prirode ove planine.

"Društvo istraživača 'Vladimir Mandić – Manda', prepoznatljivo je po okupljanju mladih u tematske grupe prema njihovim interesovanjima, poput speleološke, astronomske, geografske, biološke, arheološke, ekološke, grupe za ishranu u prirodi, etnološke, geološke, istorijske. Sa članovima grupa rade stručni saradnici sa fakulteta i instituta, kao i studenti, takođe članovi Društva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније