Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

13. 08. 2019. 12:20 >> 12:23
1

MANS TRAŽI

Da se objave uslovi pod kojima su dodijeljeni stanovi

MANS je zatražio od Vlade da se objave svi podaci o uslovima pod kojima su svi javni funkcioneri dobili kredite i stanove i iznosima koji su im, kako su naveli, poklonjeni iz budžeta Crne Gore.

MANS pita premijera Duška Markovića zašto je Vlada dodijelila stanove javnim funkcionerima koji treba da kontrolišu da li ta Vlada radi zakonito ili krši prava građana. Takođe ih zanima i po kom osnovu su neki od njih dobijali novac i to, kako se navodi, po više puta.

“Zbog čega funkcioner koji mjesečno zarađuje 4 000 eura, i po više puta dobija stambeni kredit za koji mu mjesečna rata ne prelazi 40 eura? Istovremeno običan građanin Crne Gore, podstanar, koji radi za deset puta manju platu, često i 7 dana u nedelji bez osiguranja, plaća ogromne kamate da bi riješio stambeno pitanje”, navodi se u reagovanju MANS-a.

Smatraju da građani imaju pravo da znaju sve uslove pod kojima je Vlada privilegovala te funkcionere.

“Ovo je posebno značajno imajući u vidu da su mnogi od njih sakrili da su dobili novac ili nekretnine od države, i nisu ih prijavili u svojim izvještajima”, navodi se u saopštenju.

MANS je podnio zahtjeve za slobodan pristup informacijama Generalnom sekretarijatu Vlade, tražeći da bude objavljena kompletna dokumentacija.

“Sada su javnosti dostupne samo šture informacije o imenima funkcionera, ali građani nemaju informaciju koliko novca je tim funkcionerima poklonjeno na račun državnog budžeta, a koliko su morali da vrate državi”, navode iz MANS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније