Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

18. 08. 2019. 11:47   >>  11:51 39

TRAŽE BRZU REAKCIJU

LP osudila skrnavljenje crkve CPC u Nikšiću

Liberalna partija najoštrije je osudila skrnavljenje crkvene imovine i objekta Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću.

Iz LP poručuju da hitna reakcija države ne smije izostati

"Policija i nadležni organi i institucije moraju iznijeti jasan stav o ovom problemu. Ugrožavanje imovine Crnogorske crkve, kao vjerske zajednice Crnogoraca, i ugrožavanje ljudskih i vjerskih prava građana Crne Gore koji su vjernici ove Crkve, nedopustiv je presedan i opasna poruka za građansku državu", zaključeno je na sastanku predstavnika CPC i Liberalne partije.

Delegacija Liberalne partije sa potpredsjednikom Jovom Rabrenovićem na čelu, posjetila je oskrnavljeni objekata CPC u Nikšiću i tom prilikom susrela se sa episkopom Borisom Bojovićem. Oni su obišli oskrnavljeni objekat i i utvrdili nastalu štetu.

"Učestalost ponavljanja nacionalističkih ispada, posljednji u Herceg Novom i ovaj u Nikšiću, opasna je poruka za multinacionalni sklad crnogorskog društva i jasno upozorenje da postoje određene strukture koje ne žele da se pomire sa crnogorskom suverenošću i građanskom, multinacionalnom državom u kojoj ima mjesta za sve i čiji crnogorski identitet je neupitan i snažno utemeljen", poručuju iz LP.

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније