Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR centar; Objavila: M.M ]

19. 08. 2019. 12:04 >> 11:59

NAREDNE DVIJE GODINE

U Tivtu će graditi sportsko-rekreativni centar

U Opštini Tivat u naredne dvije godine biće izgrađen savremeni sportsko-rekreativni centar, sa pratećim sportskim sadržajima, koji će doprinijeti da u tom gradu broj dolazaka sportista bude veći i da taj grad bude pozicioniran i kao sportsko-rekreativna destinacija.

To je saopštio predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac, povodom međunarodnog karate seminara koji je održan u tom gradu, a na kojem je predavač bio petostruki šampion svijeta u karateu Rafael Agajev iz Azerbejdžana.

„Ovakav seminar doprinio je da dođemo u poziciju da u Tivtu počnemo da, u naredne dvije godine, pravimo sportski kompleks. Tim povodom, već smo donijeli Odluku o kupovini određenog kompleksa oko Sportske dvorane Župa, sa ciljem izgradnje sportsko-rekreativnog centra, sa pratećim sportskim sadržajima“, istakao je Kusovac.

Prema njegovim riječima, osnovna ideja vodilja je da Tivat, pored toga što je brendiran i što ima kulturu na zavidnom nivou, „da i sport bude ta grana koja će doprinijeti što većem broju dolazaka sportista, i da pozicioniramo Opštinu Tivat i u tom dijelu kao sportsko-rekrativnu destinaciju“.

„Izuzev što je nautička destinacija, tako treba da bude i sportska destinacija, tako treba da bude i kulturna destinacija“, kazao je Kusovac.

On je rekao da tome u prilog govori i sljedeća sjednica Skupštine opštine, koja je zakazana za sjutra, a na kojoj će, kako je pojasnio, biti donijeta odluka o otkupu četiri hiljade kvadrata zemlje, u okviru sportskog kompleksa Župa.

„Taj kompleks će biti zaokružen, imaće mnogo veći broj kvadrata, a u narednom periodu, uz rad arhitekata, će na ovome mjestu biti izgrađena nova sportska dvorana, novi sportsko-rekreativni centar, sa svim sadržajima“, naveo je Kusovac.

On je poručio da će, rukovodstvo Opštine Tivat nastojati da, koliko bude dozvoljavala prostorno-planska dokumentacija, izgradi i zatvoreni bazen u tom gradu poslije određenog vremena, „tako da to bude jedna zavidna destinacija, gdje će dolazak sportskih klubova doprinijeti da Tivat bude prepoznat i sportu“.

„Tivat ima preko 40 sportskih klubova, intenzivno radimo i ulažemo kako u sportsku infrastrukturu, tako i u sportske klubove, ali ovo treba da bude jedna kruna. Ta kruna treba da čini da svi sportski klubovi dolaze ne samo iz države, nego i iz inostranstva.To je investicija vrijedna hvale. To će biti neki budući koraci u narednu godinu, dvije na koje će Opština Tivat da stavi akcenat i pozicionira Opštinu i na takav način“, rekao je Kusovac.

Najtrofejniji karatista svih vremena i petostruki šampion svijeta, Rafael Agajev, koji je predavač na dvodnevnom međunarodnom karate seminaru, kazao je da je u Crnoj Gori prvi put, navodeći da bi htio da, u narednom periodu, dolazi češće.

„Ovdje ću biti dva dana. Svakog dana imamo po dva treninga, i danas će biti još jedan - treći trening. Vašu reprezentaciju vrlo dobro znamo, na takmičenjima smo suparnici, ali nismo neprijatelji. Poslije takmičenja smo svi prijatelji. Želio bih vašem timu da postane svjetski šampion“, kazao je Agajev.

Prethodno je, u Opštini Tivat, organizovan prijem za Agajeva i najtrofejnije crnogorske karatiste.

Na međunarodnom karate seminaru, čiji su organizatori klub Mawashi 2015 i Karate savez Crne Gore, učestvuje oko 200 karatista iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Albanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније