Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

20. 08. 2019. 13:35   >>  13:35 2

BOŠKOVIĆ I NUHODŽIĆ

VCG i policija za sigurniju granicu

Zajedničke patrole pripadnika Vojske Crne Gore i policije duž jednog dijela naše granice, u rejonu graničnog prelaza Božaj, pravi je primjer kako dvije institucije mogu zajednički da sarađuju, kako bi obezbijedili bezbjednost i sigurnost svih naših građana i teritorije države Crne Gore, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković.

 

On je, s ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem obišao mješovite patrole Vojske i Policije, koje rade na obezbjeđenju i zaštiti državne granice sa Albanijom.

"Danas smo ministar Nuhodžić i ja obišli ovaj rejon, i ne samo ovaj dio naše granice, već kompletan dio od granice sa Kosovom do granice sa Albanijom, i uvjerili se da upravo Vojska i Policija zajednički rade na potpunom obezbjeđenju i maksimalno mogućoj zabrani nelegalnih prelazaka naše granice. Upravo ovakve zajedničke patrole daju mogućnost da se zajedničkim radom uvježbavaju procedure i sve ono što je bitno kako bi se na kvalitetniji i bolji način obezbijedila naša granica, a na nama je da im unaprijedimo uslove za rad i boravak u ovim objektima”, istakao je Bošković.

Govoreći o angažovanju Policije i Vojske na zaštiti državne granice od ilegalnih migracija i prekograničnog kriminala, Nuhodžić je saopštio da su mješovite patrole, od avgusta do decembra 2018. godine, spriječile oko 2.000 lica da ilegalno uđu u Crnu Goru.

"Uvjerili smo se da pripadnici Policije i Vojske profesionalno i posvećeno izvršavaju zadatke, poštujući zakonske propise i odnoseći se na human način prema migrantima", naglasio je Nuhodžić.

On je podsjetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu radi na unapređenju tehničke opremljenosti Granične policije, uz značajnu podršku Vlade i Evropske komisije, a u skladu sa standardima Šengena i Šengenskim akcionim planom.

"Kontrolisane i sigurne granice doprinose većoj bezbjednosti svih naših građana i svih gostiju koji borave u Crnoj Gori, a to je, ujedno, i naš najbolji doprinos bezbjednijem regionu i bezbjednijoj Evropi", istakao je Nuhodžić.

Vojska Crne Gore, od avgusta prošle godine, na osnovu odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost, daje ispomoć graničnoj policiji na čuvanju državne granice i angažovana je u kontroli pograničnog pojasa i državne granice sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj.

Granicu kontrolišu mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore, prvenstveno kako bi bili spriječeni ilegalni prelasci granice sa Albanijom, ali i druge nezakonite radnje na granici i u pograničnom pojasu.

Obilasku karaule prisustvovali su zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Svetozar Brajković i pomoćnik direktora Uprave policije za sektor Granične policije Vesko Damjanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније