Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

20. 08. 2019. 18:17   >>  18:36

BELLA BOKA

Prvi putnici zadovoljni novim prevozom u Boki

Mještanima Boke, ali i turistima, od danas je na raspolaganju javni prevoz ekološkim brodovima. Prvi putnici zadovoljni su novim vidom putovanja kroz zaliv. To je pilot faza projekta Bella boka, vrijednog skoro 5 miliona eura, koji su podržali UNDP, Ministarstvo turizma i Privredna komora, kako bi se rasteretio drumski saobraćaj u sezoni.

Ubuduće, kako najavljuju iz kompanije Bella Boka, prvi polazak od Tivta, sa Pina, za Herceg Novi biće svakog dana u osam sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati, 15:30, 19 sati i 22 sata i 30 minuta.

Od Herceg Novog za Tivat početna stanica je Gradska luka, a termini za polazak su 09:15, 12:45, 16:15, 19:45 i 23 sata i 15 minuta.

Cijena karte je četiri eura u jednom pravcu.

Osim ove linije Graciana će prevoziti mještane i turiste od Tivta do Kotora preko Perasta. Od Tivta do Perasta planirano je pet linija dnevno, a od Perasta do Kotora četiri.

Bokom će od danas ploviti i solarna barka "Elettra", kapaciteta do 30 putnika, koja će, sedam puta dnevno, saobraćati na liniji Kotor- Prčanj – Donji Stoliv – Perast. Cijena karte od Kotora do Perasta je tri i po eura, a na pojedinačnim relacijama od euro do euro i po.

Ovo je pilot faza projekta Bella Boka, pa će uz Gracianu i Elettru, od iduće sezone, zaploviti još minimum četiri ekološke barke. Plan je da sva veća mjesta u Boki budu povezana ovim tipom prevoza.

Prilog Nevenke Macan, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније