Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

21. 08. 2019. 07:02   >>  07:02

REKONSTRUKCIJE ŠKOLA

Toplije učionice, bolji uslovi za školarce

Osnovci i srednjoškolci u nekoliko crnogorskih škola novu školsku godinu započeće u boljim i kvalitetnijim uslovima, a hladne zimske dane provodiće u toplijim učionicama, pišu Dnevne novine.

U nekim školama rekonstruisani su toaleti, podovi, zamijenjena je bravarija, a sve s ciljem stvaranja ljepših uslova za naše osnovce.

Ove školske godine crnogorske đake će školski objekti dočekati u novom ruhu. Nakon izvršenih 30 i više vrijednih rekonstrukcija, sve je spremno za nesmetano odvijanje nastave koja počinje 2. septembra.

"Samo u prethodnih nekoliko mjeseci rađeno je na preko 25 rekonstrukcija nešto veće vrijednosti, te niz rekonstrukcija koje bismo mogli nazvati sitnijim”, kazala je za Dnevne novine PR Ministarstva prosvjete Milica Lekić.

Novi toaleti i učionice

Tako je, ističe ona, u "Oktoih” školi u Podgorici rađena rekonstrukcija toaleta, dok je Osnovna škola "Sutjeska” dobila dvije nove učionice.

"Poznato je da je na podgoričkoj školi 'Sutjeska' rađeno na krovu kroz donaciju Sjedinjenih Američkih Država, ali je novina za javnost da je rađeno i na enterijeru i dobijanju dvije nove učionice, što je investicija koju je finansiralo Ministarstvo prosvjete. Dodatno, u školi 'Milorad Musa Burzan' sredstvima iz donacije rađena je rekonstrukcija svih podova i unutrašnje bravarije”, rekla je Lekić.

U školi "Đoko Prelević” na Ublima, rađeno je na rekonstrukciji krova i zamjeni kompletne spoljašnje stolarije.

"U školi 'Dragiša Ivanović' rađena je zamjena unutrašnjih vrata. Dodatno, pripremaju se i radovi u 'Pavle Rovinski', 'Vlado Milić', 'Maksim Gorki', 'Božidar Vuković Podgoričanin” i mnogim drugim podgoričkim školama”, navodi Lekić.

Brojni radovi i u Pljevljima

Prema njenim riječima, ove godine je veliki broj investicija realizovan i u pljevaljskoj opštini.

"Tako su u toku radovi na rekonstrukciji sale i krova na sali u pljevaljskoj gimnaziji 'Tanasije Pejatović', te toaleti u školi, po modelu sufinansiranja. Rađeno je i na rekonstrukciji škole u Odžaku u Pljevljima kroz donaciju SAD u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, a izvođeni su radovi i na školi 'Boško Buha' u Pljevljima grijanje”, ističe Lekić.

Takođe, u školi u BukoviciPljevlja, radi se obimna rekonstrukcija školskog objekta u saradnji sa SAD. Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je oko 40.000 eura za rekonstrukciju krova te škole, dok će se ostali radovi finansirati iz donacije SAD. "Dodatno, u 'Jakub Kubur' u Pljevljima radiće se rekonstrukcija područnog odjeljenja koje je oštećeeno usljed požara”, predočila je Lekić.

U “Džafer Nikočević” u Gusinju je u završnoj fazi izgradnja školskih sportskih terena, a u OŠ “Meksiko” u Baru rađeno je grijanje.

“U OŠ 'Mladost' u Tivtu izvršena je zamjena bravarije na kompletnoj školi u saradnji sa opštinom Tivat, a u OŠ 'Braća Labudović' u Nikšiću je rađena rekonstrukcija kompletnog sistema grijanja. U školi 'Marko Miljanov' u Bijelom Polju privode se kraju radovi na rekonstrukciji školske sportske sale i uređenju terena oko sale. I u školi 'Ilija Kišić' u Zelenici rađeno je na uređenju enterijera”, navela je Lekić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније