Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 09. 2013. 14:54 >> 22:38

MINISTRI U SARAJEVU

Sporazumom protiv kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević, premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić te ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić potpisali su danas u Sarajevu Izjavu o zajedničkoj saradnji iz oblasti bezbjednosti u kojoj su identifikovana sva područja u kojima tri zemlje mogu unaprijediti saradnju.

Ministri su u zajedničkoj izjavi potvrdili namjeru o daljnoj regionalnoj saradnji na polju borbe protiv organiziranog kriminala, te svih oblika terorizma.

Konjević je izjavio da Crna Gora i Bosna i Hercegovina trebaju biti primjer ostalim državama bivše Jugoslavije budući će te dvije zemlje prve potpisati ugovor o granici.

Prema njegovim riječima, u posljednjih sedam do osam mjeseci kroz ideju formiranja zajedničkih istražnih timova došlo je do rješavanja vrlo teških krivičnih djela koja su se desila u Beogradu i Budvi, prenosi Anadolija.

Na konferenciji za novinare ministar Radončić je kazao da je sa zvaničnicima Srbije i Crne Gore razgovarao o svim pitanjima i neophodnim mjerama koje je potrebno preduzeti  na terenu kako bi lakše i efikasnije prevazišli izazove koji stoje pred policijama triju zemalja, a sve  s ciljem  povećanja sigurnosti građana, ne samo ovih zemalja, nego i cijelog regiona.

 

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje o saradnji tri zemlje na slučajevima organizovanog kriminala kao što su onaj Nasera Keljmendija, Darka Šarića, te Miroslava Miškovića, ministar Radončić je istakao, da su BiH, Srbija i Crna Gora pokazale da znaju sankcionisati odgovorne, a BiH će u tom pravcu učiniti dodatne napore.

"Vi znate da sve tri države rade da sankcionisanju odgovornih za organizovani kriminal. Keljmendi je u zatvoru, Mišković je procesuiran u Srbiji za konkretno djelo i mislim da mi kao tri ozbiljne države ili nas trojica kao ozbiljne ličnosti činimo sve da se nosioci organizovanog kriminala budu izvedeni pred lice pravde. Da budem konkretan mi u BiH činićemo i dodatne napore da pred lice pravde izađe i bošnjačka državna mafija", kazao je Radončić.

Ministar Radončić je i kazao da Darko Šarić, za kojim traga Interpol, sigurno nije u BiH.

Odgovarajući na isto pitanje Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova i premijer Srbije, kazao je da Darko Šarić, koji se smatra jednim od narko-vođa, nije u Srbiji.

"Pitajte međunarodnu zajednicu gdje je Šarić. Našli su Bin Ladena, a  ne mogu da nađu Šarića", poručio je Dačić.

Konjević je saopštio da prema svim informacijama kojima raspolaže Šarić nije u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније