Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

27. 08. 2019. 14:00 >> 14:02

MINISTARSTVO DODJELJUJE

Za RE đake i studente 175 stipendija

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 175 stipendija učenicima romske i egipćanske zajednice koji redovno pohađaju školu i studentima RE populacije za studijsku 2019/2020. Mjesečna rata studentima iznosiće 150 eura, a srednjoškolcima 60 eura.

"Za srednjoskolce je namjenjeno 150 stipendija, dok je za studente opredijeljeno 25 stipendija. Rok za podnošenje dokumenata je od 2. septembara do 18. oktobra 2019. godine. Učenici i studenti mogu ostvariti parvo na stipendiju ukoliko nijesu korisnici stipendija i kredita drugih institucija ili stipendija koje dodjeljuju organizacije koje su korisnici Budžeta Crne Gore", objasnili su iz Ministarstva.

Za učenike je uslov da su u tekućoj školskoj godini upisani kao redovni učenici prvog, dugog, trećeg ili četvrtog razreda srednje škole u trogodišnjem ili četvorogodišnjem trajanju, bez obzira na opštu srednju ocjenu; da iz vladanja imaju najmanje ocjenu dobar (3), kao i
da u slučaju nedovoljnih ocjena pohađaju redovne dopunske časove u školi.

"Pravo na studentske stipendije imaju kandidati koji su redovni studenti osnovnih, postdiplomskih i master studija na akreditovanom univerzitetu u Crnoj Gori tokom akademske 2019/2020. godine. Uslovi su, takođe, da nijesu studenti studija na daljinu, kao i da ne ponavljaju istu godinu studiranja drugi put. Svi kandidati u obavezi su da u navedenom roku podnesu svu potrebnu dokumentaciju koju dostavljaju na adresu Ministarstva prosvjete", poručili su iz Ministarstva.

Kako su kazali, sve informacije je moguće pronaći na sajtu Ministarstva prosvjete, u rubrici "konkursi".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније