Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 09. 2013. 14:13   >>  14:13 1

CKB PROTIV VEKTRE

O Vektri aviejšn krajem novembra

Ročište po tužbi Crnogorske komercijalne banke protiv kompanije Vektra aviejšn, biznismena Dragana Brkovića, odloženo je za 22. novembar.

Ročište je odloženo na saglasan predlog stranaka usljed odsustva sudije, Ivana Kovačevića zbog bolesti.

Na posljednjem spisku preduzeća sa blokiranim računima, koji objavljuje Centralna banka Crne Gore, Vektra aviejšn ima dug od 21.62 hiljade eura.

Privredni sud odbio je ranije zahtjev CKB-a i OTP faktoringa za uvođenje stečaja u Vektru aviejšn, zbog duga za kredit od 1,2 miliona eura. To je bio drugi put u pola godine da Privredni sud odbija zahtjev za uvođenje stečaja u toj kompaniji.

Glavni razlog zašto Privredni sud nije uvažio zahtjev CKB-a i OTP faktoringa za uvođenje stečaja u Vektri aviejšn, bila je činjenica da račun više nije bio u blokadi.

Apelacioni sud poništio je sredinom marta to rješenje Privrednog.

U glavnoj Brkovićevoj kompaniji Vektri Montenegro, kao i u Vektri Jakić, Vektri Vodi i Horajzon lodžistik pokrenuti su stečajni postupci prošle godine.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

(Mina Business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније