Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

31. 08. 2019. 13:44 >> 13:44

KVIR I PRAJD

Osudili napad na trans muškarca u Kolašinu

Kvir Montenegro i Montenegro Prajd osudili su kako navode, napad na trans muškarca u Kolašinu i pozvali nadležne organe da što prije sprovedu efikasnu i detaljnu istragu.

"Napad, prema medijskim informacijama, ima elemente zločina iz mržnje počinjenog po osnovu rodnog identiteta žrtve", kaže se u saopštenju.

Kvir Montenegro i Montenegro Prajd podsjećaju da su za svaki vid nasilja počinjenog nad lezbejkama, gej, biseksualnim i trans osobama krivi oni koji čine ove zločine iz mržnje, ali i svi političari koji mjesecima šire mržnju i netrpepjivost prema njihovoj zajednici.

"Oni svojim nečinjenjem doprinose da prevagnu protivnici poštovanja naših ljudskih prava i zloupotrebljavaju ih zarad ostvarivanja svojih dnevno političkih interesa", kaže se u reagovanju.

Oni su pozvali sve građane i građanke, predstavnike Vlade, političkih partija, institucija, organizacija civilnog društva i medija da 21. septembra, na sedmom Montenegro prajdu u Podgorici, zajedno sa njima "dignu glas protiv neviđene opresije kojoj su izloženi".

"Posebno od onih kojima je zadatak da štite ljudska prava svih članova našeg društva", kaže se u saopštenju.

Navode da će 21. septembra ponosno hodati ulicama Glavnog grada i nastaviti da se bore za slobodu svih LGBT osoba iz "cijele naše Crne Gore".

"Onima koji pokušavaju da nas zaplaše poručujemo da nećemo odustati, da nećemo spustiti glavu, nećemo se vratiti u "svoja četiri zida" i da nas nasilnici nikada neće uplašiti, obeshrabriti i pokolebati", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније