Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

31. 08. 2019. 16:33 >> 17:59

1.SEPTEMBAR

Partije čestitale Dan Opštine Tuzi

Predstavnici političkih partija uputili su čestitke povodom 1. septembra, Dana Opštine Tuzi.

"Vjerujem da je opština Tuzi svoj prvi rođendan obilježila brojnim odličnim rezultatima na dobro svih svojih građana. Multietničnost i multikonfesionalnost su ono što ovo područje čini posebnim i prepoznatljivim u Crnoj Gori i šire. Dobri odnosi vjekovnih komšija i sugrađana treba da se razvijaju i ubuduće kako bi svima bilo dobro pod našim zajedničkim krovom", istakao je predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković.

Kako je istakao,  brojni prirodni i ekonomski potencijali koje Tuzi i Malesija posjeduju, moraju biti iskorišteni na pravilan način za dobro građana Tuzi i Malesije ali i cijele Crne Gore.

"U nadi da će tako i biti i da će oni koje je narod izabrao to i umjeti, želim vam srećan prvi rođendan koji kao samostalna opština slavite u porodici crnogorskih gradova“, kaže se u čestitki  Jokovića.

 Bečić: Malesija ima sve kapacitete da se brzo razvija"

Odličan geografski položaj, blizina glavnom gradu, blizina željezničkoj mreži, aerodromu, lukama Bar i Drač, Skadarskom jezeru, Plantažama sačinjavaju okolnosti u kojima bi bilo koja opština mogla da doživi procvat, naravno, u uslovima nesprječavanja tog razvoja neodgovornim odnosom sa centralnog nivoa", istakao je lider Demokrata Aleksa Bečić u čestitki povodom Dana Opštine Tuzi.

Kako je kazao, građanstvo Tuzi se ne tako davno, izborilo da DPS koji je decenijama držao Tuzi u neprihvatljivom položaju i sputavao njihov razvoj, otjera u političku prošlost, "pa sada nova vlast u Tuzima ima priliku da Malesiji ponudi novu viziju napretka ove opštine, te da na adekvatan način u funkciju opšteg dobra stavi sve privredne, kulturološke i druge prednosti opštine ispod Dečića".

 

Abazović: Stvaranje institucija veliki izazov

“Nakon mnogih godina manipulacija oko pitanja samostalne opštine, konačno je prošle godine stavljena tačka na tu farsu. Tuzi su dokazale da je zahtjev građana bio opravdan, a veličanstvena pobjeda na izborima nad onima koji su aktivno opstruirali taj proces sada je dodatno opravdana”, navodi se u čestitci prvog čovjeka URE Dritana Abazovića.

Kako je kazao, proces stvaranja institucija i izgradnja administrativnog sistema veliki je izazov koji stoji pred novom upravom.

"Vjerujem da će uz angažman svih subjekata, građana i brojne dijaspore, doći do realizacije ozbiljnih projekata koji ce učiniti život građana Malesije mnogo boljim”", istakao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније