Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

02. 09. 2019. 13:45 >> 13:44

U OŠ "MILORAD MUSA BURZAN"

Gradonačelnik uručio udžbenike prvacima

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je OŠ "Milorad Musa Burzan", gdje je čestitao prvacima polazak u školu i uručio im besplatne udžbenike, poklon od Glavnog grada.

"Danas nova generacija Podgoričana i Podgoričanki kreće na put sazrijevanja, sticanja novih znanja, a mi smo uvjereni da je to put koji vodi u bolju i svjetliju budućnost. Ovo je jedan od najljepših dana u toku godine za gradsku upravu i koristim priliku da našim prvacima poželim godine sreće, radosti, igre, druženja, ali i godine vrijednog rada", istakao je Vuković.

On je naglasio da, iako su prvaci još uvijek mali i možda ne razmiju ono što će im život pružiti u nekom narednom periodu, danas postaju dio OŠ "Milorad Musa Burzan", što je posebna privilegija i obaveza, jer je to jedna od najstarijih škola u glavnom gradu i kao takva ona predstavlja istinski simbol Podgorice.

On je naglasio da je gradska uprava i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve prvake osnovnih škola na teritoriji glavnog rada, i dodatno osnovcima koji su slabijeg materijalnog stanja besplatan školski pribor.

"Na više lokacija u gradu vrijedno smo radili kako bi se objekti u kojima borave đaci koji idu u osnovne škole i vrtiće dočekali sa zadovoljstvom, kako bismo kvalitet boravka u tim objektima podigli na viši nivo. Na kraju, danas nijesam slučajno ovdje, ovo je način da iskažem poštovanje za ono što je vrijedna donacija našeg Podgoričanina, uglednog poslovnog čovjeka Veselina Mijača, koji, iako gotovo pola vijeka živi u Švedskoj, nije zaboravio svoj grad, nije zaboravio svoju zemlju i nije zaboravio svoju školu i zahvaljujući njemu mi danas svjedočimo mnogo ljepšem izgledu ove stare dame iza nas", zaključio je Vuković.

Direktorica OŠ "Milorad Musa Burzan" Andrea Sokić je saopštila da je na početku nove školske godine pred kolektivom te obrazovne institucije važan zadatak da nauče prvake da zavole školu i da u nju radošću dolaze.

"Dragocjeno će biti iskustvo, prijateljstvo i znanje koje steknete u školskim klupama i nadam se da ćemo u godinama koje predstoje umjeti dobro da se razumijemo i da ćemo uz dobru volju u najboljem interesu učiti našu djecu", saopštila je Sokić.

Direktorica škole je posebnu zahvalnost uputila gradonačelniku i Glavnom gradu koji je obezbijedio besplatne udžbenike za prvake u Podgorici.

Kako se podsjeća u saopštenju, Glavni grad je u proteklih pet godina izdvojio više od 600.000 eura i na taj način je skoro 13.000 prvaka dobilo besplatne udžbenike, a više od 2.000 mališana iz porodica u stanju socijalne potrebe novčanu pomoć za nabavku školskog pribora.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније