Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 09. 2019. 10:06   >>  10:04

KUSOVAC

U razvoj Tivta uloženo oko osam miliona eura

Opština Tivat ima veliki potencijal, koji mora obezbijediti njen dalji jak i dinamičan razvoj, a u posljednjih 12 mjeseci započeto je ili realizovano 26 projekata, u vrijednosti od oko osam miliona eura, poručio je prvi čovjek Tivta Siniša Kusovac, na koktelu povodom prezentacije rezultata 12 mjeseci rada.

Kako je istakao, izrađena je druga faza saobraćajnice MR1 u dužini od 2,2 km, sa kružnim tokom kod Solila, a vrijednost tih radova je bila 2.968.722 eura. Saniran je i krov OŠ "Branko Brinić" u Radovićima, za šta je Opština izdvojila 60.000 eura.

"Započeta je prva faza rekonstrukcije centralnog trga u Radovićima vrijedna 60.000 eura, kao i prva faza izgradnje šetališta od 400 metara – Lungo mare u Krašićima, čija vrijednost iznosi 800.000 eura. U Tivtu je započeta i prva faza izgradnje rezerovara za vodu u Gradiošnici, a završen je i projekat za fazu II. Ukupna vrijednost obje faze iznosi 920.000 eura" kazao je Kusovac.

On je istakao da su postavljeni i solarni kolektori na Sportskom centru Župa, te da je rekonstruisana javna rasvjeta u okviru projekta IRENE (vrijednost investicije je 133.956 eura), kao i da je završena prva i započeta druga faza izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, a vrijednost te investicije je 920.000 eura.

Opština Tivat je izdvojila 112.000 eura za rekonstrukciju potpornih zidova na četiri lokacije na putu za Gornju Lastvu, te 190.000 eura za rekonstrukciju šetališnih staza i trotoara u centru Tivta. Na izgradnji saobraćajnice Cacovo izvedeni su radovi preostali iz prve i druge faze, vrijedni 89.000 eura, a početak treće faze najavljen je za septembar i oktobar 2019. U toku septembra i oktobra, kompanija MCG počeće izgradnju prve faze šetališta Belane, za šta je izdvojeno 500.000 eura.

U naselju Seljanovo najavljene su dvije investicije - izgradnja atmosferske kanalizacije, u vrijednosti od 155.000 eura, kao i izgradnja saobraćajnice Gornje Seljanovo koja će koštati 380.000 eura.

"Urađen je i glavni projekat za izgradnju glavnog bulevara, a u najvećem dijelu završena je eksproprijacija. Raspisan je, takođe, tender za izgradnju prvog od tri kružna toka koliko će imati bulevar, a vrijednost ove investicije iznosi 550.000 eura", kazao je Kusovac.

Kako se čulo, rekonstruisano je igralište kod Doma zdravlja, postavljena savremena podloga i tribine za šta je utrošeno 35.000 eura.

Čelnici Opštine podsjetili su i da je završena druga faza terena fudbalskog kluba Arsenal (45.000 eura), nakon koje će uskoro uslijediti postavljanje podloge od vještačke trave (98.000 eura), uređenje Malog gradskog parka (44.000 eura), odabir izvođača za izgradnju sportskog terena Donja Lastva kako bi radovi počeli u septembru (200.000 eura), obnova sedam dječijih igrališta u okviru akcije "Igrališta djeci", nabavka dva kamiona za odvoz smeća (116.000 eura) i nove kombinovane građevinske mašine (87.000 eura), kupovina specijalnog vatrogasnog vozila sa hidrauličnom korpom dometa 30 metara (100.000 eura), te specijalnih vozila za odnošenje nepravilno parkiranih vozila (106.862.35 eura). Postavljana je i ograda i dio instalacija za video nadzor sa kontrolom pristupa u lučici Kalimanj (50.000 eura), druga faza rekonstrukcije objekta JU Centar za kulturu – radovi na mašinskim i elektro instalacijama, podopokrivački radovi, zamjena sjedišta u Sali, gipsarsko-molerski radovi (459.000 eura ukupne vrijednosti).

Istakli su i da se radilo na adaptaciji na mašinskim i elektro instalacijama, parketarskim radovima, zamjeni instalacija, vodovoda i kanalizacije,instalacija video nadzora (176. 000 eura), a izvedena druga faza rekonstrukcije DTV Partizan, vrijedna 185.733 eura.

Završetkom rekonstrukcije DTV Partizan, Tivat je dobio multifunkcionalnu koncertnu dvoranu i scenu za izvođenje manjih dramskih formi, ukupne korisne površine 300 kvadrata. Vrijednost II faze iznosi 185.733 eura.

Kusovac je najavio i nove projekte.

"Na nama je da nađemo dobar balans kako bi se nesmetano odvijao privredni rast i razvoj Opštine Tivat u svim prezentovanim oblastima. Siguran sam da smo na pravi način uspjeli da vam predstavimo projekte i inicijative na kojima je Opština Tivat radila u prethodnom periodu, ali i da je jasnija i slika projekata i radova koji slijede u narednom periodu", naveo je Kusovac.

On je takođe pomenuo i projekte koji nijesu prezentovani, a koji će takođe u bliskoj budućnosti biti realizovani - asfaltiranje lokalnih puteva, poslije turističke sezone, predračunske vrijednosti 824.000 eura, izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju osnovnih skola u Donjoj Lastvi, Radovićima i Gradiošnici, rekonstrukciju sportske dvorane sa mogućnošću izgradnje zatvorenog bazena, početak izgradnje trotoara u Gradiošnici, te početak obnavljanja cjelokupne turističke signalizacije.

"Vjerujem da smo na pravom putu ka zadovoljnom građaninu i ponosnom Tivtu. Građani Tivta znaju da mi vrijedno i predano radimo za našu budućnost, za još kvalitetniji život generacija koje dolaze, za Tivat koji će da bude perjanica turističkog razvoja i svih drugih oblasti koje čine jednu opštinu uspješnom. Mi sve činimo da Tivat u budućnosti bude uzor ne samo u našoj Crnoj Gori već i van nje, jer Tivat je postao svjetski poznata destinacija. Za to su zaslužni svi vrijedni, marljivi životu našeg Tivta posvećeni građani", zaključio je Kusovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније