Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

05. 09. 2019. 11:20   >>  11:34

UJR U MOJKOVCU

Dio kapitalnih projekata završiti prije zime

Kapitalnih projekti na teritoriji opštine Mojkovac realizuju se planiranom dinamikom, ali moraju biti ubrzani u pojedinim segmentima, kako bi građevinski radovi bili završeni u što je moguće većem obimu prije zimskog perioda, zaključeno je na jučerašnjem sastanku direktora Uprave javnih radova Rešada Nuhodžića, predsjednika Opštine Mojkovac Ranka Mišnića i direktora Skijališta Crne Gore Miloša Popovića.

Uprava javnih radova u Mojkovcu trenutno realizuje projekte u vrijednosti blizu 40 miliona eura.

kako ističu u Upravi javnih radova, akcenat je stavljen na izgradnju novog ski centra Žarski na Bjelasici, kao najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac i jedan od značajanijih za turističku privredu cijele Crne Gore, u koji će Vlada u naredne tri godine investirati blizu 30 miliona eura.

"Na ovom području u toku je zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice u dužini od oko 10 kilometara do lokacije na kojoj je predviđena bazna stanica. Uprava javnih radova je nedavno završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova", napominje se u saopštenju.

Sagovornici su istakli zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izgradnje pješačkog mosta preko magistrale, koji će spojiti centar grada sa sportsko-rekreativnom zonom na bivšem jalovištu. Vrijednost projekta, koji će biti realizovan u dvije faze, je oko dva miliona eura, a ugovoreni rok za završetak radova je do početka naredne godine.

U sportsko-rekreativnoj zoni u toku je i izgradnja pratećih sadržaja parkovskog tipa, u vrijednosti od 154.000 eura, koji, pored postojeće biciklističke i trim staze, predstavlja početak projektom zamišljene organizacije prostora od oko 18 hekatara.

Transfer stanica sa reciklažnim centrom, čija je izgradnja počela u junu, značajno će doprinijeti rješavanju pitanja zaštite životne sredine. Vlada će iz kapitalnog budžeta u ovaj projekat uložiti blizu dva miliona eura, a rok za završetak radova je početak 2021. godine.

Oni su se osvrnuli i na projekte u cilju razvoja putne infrastrukture i unapređenja privrednog ambijenta Mojkovca. Posebno su istaknuti izgradnja ulice pored groblja, koja je u završnoj fazi, kao i nedavno započeti radovi na saobraćajnicama u okviru Biznis zone. Ukupna vrijednost ovih projekata je oko milion eura.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније