Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 09. 2019. 11:34 >> 11:34
6

GARKO S MARKOVIĆEM

Crna Gora zanimljiva filmskoj industriji

Osnivanje Savjeta za filmsku djelatnost kao i jačanje zakonodavstva i druge infrastrukture u oblasti filmske djelatnosti, daće Crnoj Gori novu šansu za razvoj i promociju, te valorizaciju naših nespornih potencijala, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa slavnim italijanskim glumcem Gabrijelom Garkom.

"Želimo da unaprijedimo filmsku djelatnost, da Crnu Goru oplemenimo filmskim sadržajima. Stoga nam je važno da ćete nam, kroz Vaše članstvo u Savjetu za filmsku djelatnost, iskustvo i imidž, pomoći u ostvarivanju ovih ciljeva“, kazao je Marković i dodao da se nada intenziviranju saradnje sa italijanskim filmskim sektorom.

Marković je, kako je saopšteno, posebno važnim ocijenio obezbjeđivanje dugoročnih izvora finansiranja kinematografije.

Podsjetio je da su prvi put u istoriji naše kinematografije novi crnogorski filmovi bili dijelom zvaničnih selekcija svjetskih festivala u Montrealu, Kanu i Veneciji, a naši mladi reditelji dobitnici značajnih međunarodnih priznanja.

Garko je zahvalio na ukazanom povjerenju i prilici da doprinosi razvoju crnogorske kinematografije. Istakao je da je Crna Gora, zbog svojih prirodnih ljepota i postojanja mora i planina na malom prostoru, zanimljiva svima u kinematografiji.

Sastanku je prisustvovao i ministar kulture Aleksandar Bogdanović koji je upoznao sagovornike sa projektima kroz koje Vlada želi da podstakne producente i koproducente da dođu u Crnu Goru i investiraju u ovaj sektor u Crnoj Gori.

Garko boravi u višednevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori tokom koje će će mu biti predstavljeni kapaciteti naše države u filmskoj industriji, potencijali za inostrana snimanja i podsticajne mjere za inostrane producente.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније