Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 09. 2019. 13:45 >> 20:29
23

VLADA JEDNOGLASNO

Vojni poligon i definitivno na Sinjajevini

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojila Odluku o formiranju Vježbovno-strelišnog poligona Sinjajevina, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Poligon će se prostirati na teritoriji tri opštine - Šavnik, Mojkovac i Kolašin, a njegova površina je 7,5 hiljada hektara.

Bošković je, na konferenciji nakon sjednice Vlade Crne Gore, podsjetio da se dugo raspravljalo o ovoj temi, te da je odluka o formiranju poligona usvojena jednoglasno.

"Bio bih prvi protiv ove odluke da postoji minimalna šansa da se ugrozi Sinjajevina. Bili smo svjedoci različitog tretiranja ove teme u javnosti - razne inicijative i razni argumenti koji su se čuli sa nekih adresa, poput udruženja Sačuvajmo Sinjajevinu, nemaju uporišta u javnosti", rekao je Bošković.

Njihov argument da će dolazak vojske uništiti životnu sredinu i biodiverzitet, prema riječima Boškovića, apsolutno ne stoji.

"Analize koje su se radile za lokalitet gdje su se izvodile slične aktivnosti VCG pokazale su da nema uticaja na životnu sredinu, da je jednak nuli", rekao je Bošković, uz napomenu da je Vlada Crne Gore, po ovom pitanju, komunicirala sa partnerskim zemljama EU koje imaju  mnogo veće iskustvo i znanje iz oblasti zaštite životne sredine.

"Natura 2000, kao ključni dokument EU, apsolutno nije u nesaglasju sa vojnim poligonima", rekao je Bošković.

 

Prilog: Dijana Drašvić, TVCG

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније