Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 09. 2019. 19:04 >> 19:30
2

VLADA DONIJELA ODLUKU

Gradiće se još dvije male hidroelektrane

Vlada je donijela odluku o davanju koncesija za izgradnju male hidroelektrane (mHE) na dijelu vodotoka Skrbuša i o izgradnji male hidroelektrane "Bare Kraljske" na dijelu vodotoka Vranještica.

"Vlada je usvojila Izvještaj o postupku davanja koncesije, na osnovu energetske dozvole, za izgradnju mHE "Skrbuša" na dijelu vodotoka Skrbuša i donijela odluku o davanju koncesije", navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Ugovor o koncesiji na osnovu energetske dozvole za izgradnju te mHE.

Kako je saopšteno, ministarka ekonomije Dragica Sekulić ovlašćena je da u ime Vlade potpiše Ugovor sa Hydro Logistics.

Iz Vlade su podsjetili da je Ministarstvo ekonomije 2017. godine donijelo rješenje kojim je tom privrednom društvu izdata energetska dozvola za izgradnju mHE, instalisane snage 900 kilovati (kW) i procjenjene godišnje proizvodnje od 3,43 gigavatsata (GWh) na dijelu vodotoka Skrbuša, u KO Trunića do, u Kolašinu.

Vlada je usvojila Izvještaj o postupku davanja koncesije na osnovu energetske dozvole za izgradnju mHE "Bare Kraljske" na dijelu vodotoka Vranještica i donijela Odluku o davanju koncesije.

Na sjednici, Vlada je prihvatila ugovor o koncesiji i ovlastila Sekulić da potpiše ugovor sa privrednim društvom "PM Hydra".

"Rješenjem Ministarstva ekonomije iz 2017. godine, tom privrednom društvu izdata je energetska dozvola za izgradnju mHE instalisane snage 995 kW i procijenjene godišnje proizvodnje 3,35 GWh, na dijelu vodotoka Vranještica, u Kolašinu", navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je u raspravi povodom te dvije tačke dnevnog reda naglašeno da je čitav postupak sproveden po zakonskoj proceduri predviđenoj za izgradnju energetskih objekata za proizvodnju električne energije instalisane snage do jedan MW.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније