Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 09. 2019. 16:50   >>  16:55 3

DF PORUČUJE

"Vojska ne može bez časti i patriotizma"

Vojska Crne Gore došla je na najniže grane u istoriji Crne Gore, a ministar odbrane Predrag Bošković i ministarstvo na čijem je čelu i vlada već godinama čine sve da potpuno uruše ugled institucije koja je nekada bila temelj i ponos, ocijenili su iz Demokratskog fronta.

Iz DF-a su reagovali na saopštenje Ministarstva odbrane da je formiranje vježbovno-strelišnog poligona na Sinjajevini od vitalnog nacionalnog interesa.

Agenture NATO-a, kako dodaju, izvršile su "reformisanje" vojske i, kako su kazali, od nje napravili "najobičniju poslugu ovoga vojnog saveza".

"Dakle, ne može se vojska stvarati bez patriotizma, osjećaja časti, istorijskih tekovina. Bez tih kategorija i vrijednosti vojska je samo posluga, neka neformalna grupa, može samo da služi interesima drugih, kao što se u slučaju Sinjavine izlazi u susret nalozima iz briselskog štaba i taj predivni dio Crne Gore želi pretvoriti u poligon za zločine i obuku NATO vojske", navodi se u saopštenju.

Vojska, kako su istakli, prvenstveno postoji zbog odbrane zemlje.

"Upravo je ova vlast godinama činila sve da ukine njenu borbenu sposobnost, pa se zato dešava bruka da godinama po teritoriji Crne Gore nesmetano paradiraju albanski ekstremisti", kazali su iz DF-a.

Ističu da će se kada preuzmu vlast posebno baviti vojskom, vratiti joj ugled i čast, osjećaj ponosa i privrženosti tradiciji i vrijednostima za koje su se borili naši preci.

"U devetnaestom vijeku Crna Gora je imala najpoštovaniju vojsku u tadašnjoj Evropi, upravo zbog vrijednosti koje nemaju nikakve veze sa današnjim režimom. U tom procesu moralnog uzdizanja vojske naročita pažnja biće usmjerena na podsjećanje na negativne pojave, da se pamte izdajnici i marionete, poput današnjeg vrha vlasti, koje su sve radile na uništenju vojničkih tradicija Crne Gore", navodi se u reagovanju.

Poručuju da DF pruža punu podršku svima koji se bore za spas Sinjavine.

"Ne smije se ni za milimetar popuštiti onima koji prodaju i uništavaju najljepše djelove Crne Gore", zaključuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније