Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 09. 2019. 21:55 >> 23:07
12

DOČEKAO GA MIHAILO

Praunuk Jelene Savojske stigao u CG

Praunuk italijanske kraljice Jelene Savojske, kćerke kralja Nikole Petrovića, Emanuel Filberto od Savoje stigao je u posjetu Crnoj Gori. Njega je na podgoričkom aerodromu dočekao mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo. Narednih dana, kako Televizija Crne Gore saznaje, Emanuela Filiberta od Savoje primiće ministar kulture Aleksandar Bogdanović, kao i predsjednici opština Podgorica i Cetinje Ivan Vuković i Aleksandar Kašćelan.

 

„Jako sam srećan što sam došao u Crnu Goru, u ovu lijepu zemlju. Ovo je zemlja gdje je rođena jedna od najvoljenih kraljica Italije. Od mojih roditelja sam čuo sve najljepše o Crnoj Gori, o narodu koji je gostoprimljiv. Biću na Cetinju, a posjetiću primorje i sjever države, kako bih vidio što više od prelijepe Crne Gore", naglasio je on.

Poglavar CPC Mihailo je podsjetio da je prijateljstvo Crne Gore i Italije čak i starije od vremena kraljice Jelene.

"Mi smo još iz vremena Garibaldija imali prijatelje u Italiji. Jedna dinastija, Roma Sara, hiljadugodišnja istorija i mislim da niko više od njih nije poštovao Crnu Goru, koliko Italijani, kroz Jelenu i kroz vladajuću kuću Savoja i mislim da će to ostati trajno. Njemu je ovo prvi put kao mladić, njemu je ovo sve novo što je vidio Crne Gore i ja mislim da će biti zadovoljan“, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније