Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 09. 2019. 23:16 >> 23:16

OPŠTINA TIVAT

Potpisan Memorandum o saradnji na EU projektima

Opština Tivat potpisala je Memorandum o saradnji partnerskih organizacija, dokument kojim je zaključena trodnevna međunarodna konferencija u okviru EU projekta “Evropska Osa Zapad-Istok”, održana proteklog vikenda u Sremskim Karlovcima.

 

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac potpisao je Memorandum sa predsjednicima opština Sremski Karlovci (Srbija), Toreš Novaš (Portugalija), Erdut i Ludbreg (Hrvatska), Novo Mesto (Slovenija), kao i predstavnicima preduzetničko-razvojnih centara i drugih organizacija iz zemalja učesnica.

Memorandum je potpisan u okviru okruglog stola na temu “Perspektive za saradnju partnera na evropskoj osi zapad-istok” i međunarodne radionice za usaglašavanje predloga i akcionog plana za saradnju, u organizaciji udruženja Dunav 1245, inače vodećeg partnera projekta “Evropska Osa Zapad-Istok”, sufinansiranog iz programa Evropa za građane.

Tivat je na ovaj način nastavio uspješnu međunarodnu saradnju kroz učešće na evropskim projektima.

Kroz radionice koje su se odvijale na šest različitih mjesta obrađivane su aktuelne teme evropskih politika – euroskepticizam, manjine, perspektive razvoja, uključivanje građana u proces kreiranja evropskih politika i druge.  Na radionicama se razgovaralo i o proizvodnji vina, aktivizmu starijih građana, a učesnici su imali priliku da čuju i portugalska iskustva sa migrantskom krizom.

Realizaciju projekta u okviru kojeg je održana konferencija, sufinansirala je “Evropa za građane- Program Evropske unije”. Cilj projekta je da omogući susret i prezentaciju gradova sa različitim istorijskim, kulturnim, ekonomskim i društvenim modelima iz zapadne i istočne Evrope, međusobno povezivanje i razmenu informacija i iskustava, diskusiju i dogovor oko zajedničke saradnje na bazi interesa prepoznatih kroz dijalog na generacijskom, kulturološkom, ekonomskom i administrativnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније