Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 09. 2019. 11:25 >> 11:24
2

HBBTV

TVCG i Portal na televizorima M:tel korisnika

Korisnici M:tela moći će da uživaju u sadržajima TVCG i Portala na svojim pametnim televizorima, zahvaljujući projektu hibridne televizije(HbbTV), prvim u našoj zemlji.

PR menadžer kompanije M:tel Ana Martinović istakla je da kroz HbbTV internet umrežen s televizijom.

"Hibridna televizija je spoj televizije i interneta, čime je gledaocu omogućen novi sadržaj - on više ne gleda samo televiziju, već istovremeno može i da pogleda, na primjer, vremensku prognozu, programsku šemu, servisne informacije il izabavni sadržaj poput sportskih rezultata", naglasila je ona.

Kako je kazala Martinović, za prikaz HbbTV je potrebno da ste M:tel-ov korisnik, jer oni jedini nude tu uslugu u Crnoj Gori, i da posjedujete pametni televizor. Ta kompanije je prije projekta došla do podatka da oko 60 odsto od 80.000 njihovih korisnika posjeduje pametni televizor.

"Korisnicima će se, kada kliknu na neki od programa TVCG, u desnom uglu prikazati ikonica HbbTV, zatim je potrebno pritisnuti crveno dugme na daljinskom, kada će se otvoriti ekran na kome će moći da pristupe kanalima TVCG ili informacijama s Portala RTCG", objasnila je Martinović.

Novinar Portala RTCG Filip Rakonjac je istakao da će gledaoci moći da pristupe tradicionalno najčitanijim rubrikama tog medija, kao šti su politika, društvo i hronika. 

"Za one koji vole nešto specifičnije, tu su, na primjer, kultura ili sport. Ukoliko ste neko ko ne voli puno da lista, postoje i izdvojene `Top vijesti`, koje su obilježile taj dan. Gledaoci će moći vrlo brzo i lako da se upoznaju s dešavanjima tog dana", rekao je Rakonjac.

On je poručio da je širenje, posebno na tako velike platforme, izuzetno korisno za Portal RTCG,  prije svega jer tako dopire do većeg broja ljudi.

"Dakle, pored sajta i društvenih mreža, sada smo gledaocima prišli na jedan zanimljiv način, tako da je moguće da istovremeno gledate televizor i informišete se na Portalu", naglasio je Rakonjac. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније