Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

11. 09. 2019. 22:26   >>  22:31

GOSTOVANJE TEATRA MLADIH

Pozorište most saradnje Sankt Peterburga i Novog

Gostovanje Teatra mladih "A.A. Brianistev" potvrđuje opredijeljenost grada Sankt Peterburga da razvija saradnju sa Herceg Novim u oblasti kulture i turizma, istakli su predstavnici dva grada na sastanku u Opštini Herceg Novi.

Susret na kojem se razgovaralo o daljim modelima povezivanja upriličen je povodom crnogorske premijere mjuzikla "Sirota Liza" Teatra mladih iz Sankt Peterburga u punoj hercegnovskoj Dvorani Park.

Direktoricu Teatra Svetlanu Lovrecovu i njene saradnike ugostio je predsjednik Opštine Stevan Katić sa saradnicima.

Lovrecova je izrazila zadovoljstvo zbog odlične reakcije publike na izvođenje ovog teatra koje postoji već skoro 100 godina i prvo je pozorište za mlade u Rusiji, a nastupa širom svijeta.

"Energija koja se desila između glumaca i publike u Herceg Novom sagradila je još jedan stub kojim se ojačava most veza između naša dva grada", kazala je Lovrecova.

Zadovoljna što je baš pozorište osnov za povezivanje, ona je pozvala predstavnike Herceg Novog da predstave naš grad na festivalu Duga, koji se održava u maju i predstavlja jednu od manifestacija vrhunskog kvaliteta u Sankt Peterburgu.

Govoreći o povezanosti kulture i turizma, Lovrecova je kazala da bi veliki broj građana Rusije rado dolazio u Crnu Goru tokom cijele godine, ali veliku blokadu predstavlja nedostatak direktnih letova. Kako je kazala, uvođenje direktnih linija tokom cijele godine sigurno bi doprinijelo i većoj posjeti tokom Praznika mimoze, na koji će i sama nastojati da dođe.

"Spremni smo i otvoreni da tražimo nove puteve za jačanje saradnje", kazale je ona.

Katić se Lovrecovoj zahvalio što je, kao rukovodilac najznačajnijeg teatra mladih u Rusiji, već drugi put gošća grada, te što se lično zalaže za saradnju Sankt Peterburga sa Herceg Novim.

Kako podsjećaju u saopštenju, Herceg Novi je ove godine zabilježio odličnu posjetu turista iz Rusije. Razlog za to su, između ostalog, dobra kampanja i partnerstvo sa ruskim gradovima koji su doprinijeli boljoj vidljivosti grada na velikom tržištu Rusije.

"Promotivna kampanja na ruskom tržištu traje i postoji veliko interesovanje za dolazak u našu zemlju. Pored toga, Herceg Novi će nastaviti da ostvaruje nove kontakte sa ruskim gradovima, a u planu su programi i gostovanja koji će predstaviti bogatstvo ruske kulture i na taj način jače povezati dva naroda, a u čemu će posredovati i Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori", zaključili su predstavnici lokalne uprave.

Sastanak je završen uručivanjem zahvalnica za razvoj i jačanje kulturnih veza između Herceg Novog i Sankt Peterburga, koje su pored Lovrecove zavrijedili predsjednik Komiteta za kulturu Sankt Peterburga Konstantin Eduardovic Suhenko i izvršni direktor preduzeća "Novi Peterburg" Jurij Gruzdev.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније