Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 09. 2019. 08:24   >>  16. 10. 2019. 09:50

RTCG RASPISALA

Konkursi za koprodukciju i otkup audio-vizuelnih djela

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) raspisala je javne konkurse za ulaganje u koprodukciju, kao i za otkup audio-vizuelnih djela nezavisnih proizvođača. Uslovi učešća definisani su konkursima, koji će biti otvoreni narednih 30 dana.

 

Sve neophodne informacije o opredijeljenim sredstvima, kriterijumima, načinu vrednovanja i prijavljivanja, kao i tehničkim specifikacijama, koje se odnose na oba konkursa, zainteresovani, od danas, mogu dobiti na našoj internet stranici www.rtcg.me.

Koprodukciju, ove godine, realizujemo pod motom "Stvarajmo zajedno", dok će slogan drugog konkursa - za otkup audio-vizuelnih djela biti "Vaš krupni plan".

Komisije sastavljene od urednika, reditelja i producenata iz RTCG će, po završetku predviđenog roka, razmatrati prispjele prijave i u skladu sa navedenim uslovima izabrati kandidate sa najvećim brojem bodova.

Ovakva praksa se do sada pokazala izuzetno uspješnom.

Podsjetimo se samo nekih ostvarenja koja su napravila izuzetan uspjeh na međunarodnim smotrama kinematografije. Film "Granice kiše" u režiji Vlastimira Mijovića i Nikole Sudara prikazan je na preko 20 festivala i osvojio deset nagrada.

Film je proglašen najboljim na festivalu "Evropa oko Evrope" u Parizu i osvojio glavnu nagradu "Pri sovaž", kao i nagradu žirija mladih.

Potom su uslijedila priznanja i na festivalima u Bergamu i u Varni.

Ostvarenje "Između dana i noći", koje potpisuje Andro Martinović, takođe je izazvalo pozitivne kritike publike, ali i stručnih žirija, pa je, između ostalih, okićen i lentom za najbolji dugometražni igrani film na festivalu filmova Jugoistočne Evrope u Parizu – SEE A PARIS 2019.

Konačno, ove godine, mini serija "Grudi" rediteljke Marije Perović u koprodukciji RTCG, proglašena je za najbolju seriju na festivalu audio-vizuelnih formi Seoul International Drama Awards.

Uspjeh serije je tim veći, što je bio u konkurenciji 120 mini serija sa svih kontinenata, u produkciji najvećih svjetskih studija, kao što su BBC, ITV, RAI, HBO, ZDF, SONY, Keshet, Endemol. 

Serija "Grudi" je prvo audio-vizeuelno ostvarenje u našoj koprodukciji koje je, poslije dužeg vremena prikazano i na javnim servisima u okruženju. 

Na ovaj način RTCG nastavlja da obavlja jednu od svojih osnovnih djelatnosti i doprinosi razvoju crnogorske kinematografije i audio-vizuelnih djela.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније