Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 09. 2019. 13:37 >> 13:36
3

ŠEHOVIĆ OTVORIO

Tuzi dobile vrtić za više od 200 mališana

Ministar prosvjete Damir Šehović otvorio je u Tuzima vrtić za više od 200 mališana u najmlađoj crnogorskoj opštini. Izgradnja vrtića koštala je milion i 700 hiljada eura.

 

Šehović je saopštio da je to treći novi vrtić u posljednje dvije i po godine, ali i jedan od mnogih ako se računaju adaptacije već postojećih objekata koji su pretvarani u vrtiće.

Kao ministar i kao otac, kako je rekao, zna šta znači povjeriti na čuvanje svoje dijete "i kakva očekivanja od nas imaju roditelji, te zaista dajemo sve od sebe da ta očekivanja i ispunimo".

Šehović je tom prilikom najavio izgradnju škole na Karabuškom polju.

"U Kapitalnom budžetu predviđena su sredstva za školu na Karabuškom polju, projekat je vrijednosti ne manje od dva miliona eura, a pokrenut je proces eksproprijacije", rekao je Šehović.

Ove nas godine, kako je najavio, očekuje početak gradnje vrtića u Bloku 6, a gradiće se vrtići i u Siti kvartu, na Zlatici, Tuškom putu i na Starom aerodromu, što će biti investicija teška više od osam miliona eura.“

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novog vrtića, u kome će, kako je rekao "stasavati generacije mališana i pripremati se da ovo mjesto učine ljepšim i boljim".

On je istakao da su u rekordnom roku završeni radovi na vrtiću, rekavši da su se u mandatu ove Vlade u Tuzima dešavale očigledne pozitivne promjene, te da su planirane nove investicije.

Direktor predškolske ustanove "Đina Vrbica" Vuk Stanišić rekao je da je ta ustanova ponosna što u svom sastavu od ovog septembra ima i vaspitnu jedinicu "Naša radost" u Tuzima, te da će ovaj moderan objekat umnogome podići kvalitet predškolskog obrazovanja u toj opštini.

Objekat sadrži 11 radnih soba planiranih za oko 200 djece, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a 5 radnih soba za dio jaslica.

Radovi na vrtiću u Tuzima su započeti krajem maja, rok izgradnje je bio godinu dana, a radovi su izvedeni blagovoremeno i kvalitetno. Izvođač je bio EUROZOX, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio doo URBI.PRO Iz Podgorice.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније