Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

13. 09. 2019. 14:05   >>  14:07 1

ARBITRAŽNI POSTUPAK

Knežević traži još 200 miliona od države

Atlas grupa i njen predsjednik Duško Knežević će proširiti arbitražni zahtjev prema državi Crnoj Gori, usljed nedavne sudske odluke o blokadi njihove imovine u Crnoj Gori, saopšteno je iz Kneževićeve kompanije.

"Po savjetu pravnog tima, polazeći od nezakonite blokade imovine, priprema se proširenje arbitražnog procesa i odštetnog zahtjeva za dodatnih 200 miliona eura. To je iznos štete koju Atlas grupa i Knežević lično trpe zbog nezakonitih odluka crnogorskih institucija", navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Kažu da je sud donio odluku o tome da se blokira imovina Atlas grupe, iako i pored obimnih istraga ptotiv Atlas grupe do danas nije donijeta niti jedna presuda, niti održano ročište na kome bi se razmatrali bilo kakvi dokazi. 

"To direktno onemogućava da kompanije iz sistema Atlas Grupe normalno posluju. Smatramo da je takva odluka utemeljena na interesima, a ne na pravu. Cilj je da se sva imovina Atlas grupe u narednom periodu na neki način dovede u stanje stečaja, što bi vjerovatno omogućilo pojedincima da do te imovine dođu uz minimalne investicije", poručuju iz Atlas grupe.

Kompanije iz sistema Atlas grupe, kako navode u saopštenju, posjeduju značajnu imovinu, koja ima ogroman potencijal.

"Atlas Grupa tu imovinu nije stekla kroz stečajeve ili na bilo koji nezakonit ili sumnjiv način, već kupovinom i investiranjem, što je predstavljalo i sada predstavlja investiciju u Crnu Goru. Upravo iz tog razloga ćemo proširiti naš arbitražni zahtjev, prvobitno određen na 500 miliona eura, u skladu sa međunarodno preuzetim obavezama od strane Crne Gore", navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Namjera im je da, kako kažu, dio sredstava koja dobiju iz arbitražnih postupaka, ulože u Crnu Goru.

"Drugi dio sredstava namijenjen je za isplatu dijela povjerilaca i klijenata banaka u stečaju i Atlas grupe, zaposlenih u Atlas grupi koji su izgubili posao zbog nezakonitih odluka, kao i svih drugih koji su na ovaj način pretrpjeli štetu", poručuju iz Atlas grupe.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније