Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 09. 2019. 14:10 >> 20:12
20

KATNIĆ SAOPŠTIO

Vujošević napustio CG, član je kriminalne organizacije

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković neće podnijeti ostavku, jer bi to, kako je istakao, "bilo popuštanje ovoj drugoj fazi kompromitovanja".

 

"Ja je nijesam podnio, a bilo je traženo na više mjesta. Konferencija je organizovana da se pokaže pod kakvim su pritiskom tužioci, i kakve režije se vrše da bi se Tužilaštvo kompromitovalo", rekao je Katnić na konferenciji za novinare.

Ranije danas na presu je Stanković pozvao je nadležne državne organe da utvrde punu istinu nakon objavljivanja snimka na kome je, navodno, sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji tvrdi da preko njega ide novac do Stankovića.

Katnić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da Vujoševiću niko nije pomogao da napusti Crnu Goru, jer on, kako je rekao, nije bio pod mjerama koje bi ga spriječile da može slobodno da putuje.

Vujoševića je tužilaštvo inače označilo kao člana kriminalne organizacije.

Saopštio je i da je više službenika iz državnih institucija bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, te da su neki od njih hapšeni, dok će neki tek biti hapšeni.

Vujošević napustio Crnu Goru

Šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić saopštio je da je Vujošević 13.09. u ranim jutarnjim satima napustio Crnu Goru, te da se od tada nije vraćao.

Radonjić nije precizirao preko kog državnog prelaza je napustio zemlju.

Sa druge strane, ni Katnić nije mogao da precizira da li se Vujošević nalazi u nekoj od susjednih država.

"Ne mogu vam odgovoriti operativno, ali je sigurno u nekoj evropskoj državi i mi znamo gdje je", istakao je Katnić, najavljujući da će ostvariti kontakt sa državnim organima te zemlje, ako se on ne javi Tužilaštvu i opravda što se sad ne nalazi u Crnoj Gori.

Katnić je pojasnio da su kada je objavljen snimak, vidjeli da je stepen osnovane sumnje da je Vujošević član organizovane kriminalne grupe takav "da možemo da idemo dalje".

"I da je oslonac tvrdi, ama da tvrđi ne može biti. Meterizi", rekao je Katnić.

Na pitanje hoće li biti pokrenuta finansijska istraga u slučaju Stankovića, Katnić je rekao: "Finansijska istraga se pokreće kad postoje određeni pravni osnovi, jedan od njih je sumnja da je imovina stečena kriminalnom djelatnošću. Ne znam da VDT posjeduje imovinu stečenu kriminalnom djelatnošću".

U slučaju Stijepovć potrebni dokazi o porijeklu novca

Na pitanje novinara o eventualnom procesuiranju Slavoljuba Stijepovića, Katnić je kazao da optužnica u tom predmetu nije podignuta jer je tužilaštvu za taj korak potrebno još dokaza o izvoru i porijeklu novca.

"On je sigurno kriminalan ali mito treba da potvrdimo. Ako se ova osnovana sumnja bude potvrdila protiv njega će kao i protiv svih drugih biti podignuta optužnica", kazao je Katnić.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније