Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 09. 2019. 16:23   >>  16:20

U PLJEVLJIMA

Završena obnova škole u Komini

Područno odjeljenje Osnovne škole "Boško Buha" u Komini, u Pljevljima, je rekonstruisano, a investicija je bila vrijedna 27.000 eura. To je još jedna u nizu investicija u obnovu ove škole i njenih područnih odjeljena u koje je u posljednje tri godine uloženo više od 150.000 eura, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

U područnom odjeljenju u Komini, zamijenjena je bravarija, završena je ugradnja grijanja na pelet, vodovodne instalacije, fasada, postavljanje oluka, te krečenje unutrašnjosti škole. Trenutno je u matičnoj školi u toku ugradnja grijanja na pelet, vrijednosti oko 55.000 eura.

"Investicije u proteklom trogodišnjem periodu u pomenutu školu, uključujući i područne ustanove, ukupno iznose preko 150.000 eura, a novac su uložili Ministarstvo prosvjete, škola, ali i donatori i partneri poput opštine, civilnog sektora, predstavnika privrede, ambasada, političkih subjekata i drugih", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se objašnjava, OŠ "Boško Buha" je jedna od tri gradske osnovne škole u Pljevljima, a u školskoj 2019/2020 godini upisano je 450 učenika koji su raspoređeni u 29 odjeljenja. Obrazovno-vaspitni proces se realizuje u zgradi matične škole, te područnom odjeljenju "Ilino brdo" i "Komini".

Filip Grujić, šef Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete saopštio je posebno raduje što se u ovakve projekte sve više uključuje čitava zajednica, od civilnog sektora i opština do privrede, pa i političkih subjekata.

Direktor škole Albin Kondo je kazao da je u posljednjih nekoliko godina mnogo urađeno na rekonstrukciji objekata matične škole i područnih odjeljenja, kako bi djeca i nastavnici imali priliku da obrazovno-vaspitni rad realizuju u dobrim uslovima.

"Mnogo je urađeno i po pitanju prevoza učenika iz područija udaljenih više kilometara od škole. Za naredni period planiramo rekonstrukciju sale za fizičko vaspitanje i školskog igrališta. Moram posebno istaći zalaganje kompletnog kolektiva škole koji radi na poboljšavanju kvaliteta rada u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi", kazao je Kondo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније