Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

17. 09. 2019. 12:27   >>  12:27 3

NURKOVIĆ - HUSA

Putevima još bolje povezati CG i Kosovo

Projekat izgradnje autoputa Bar – Boljare jako je interesantan za čitavi region, kao i dalji planovi Vlade Crne Gore kada je u pitanju unapređenje željezničke infrastrukture i razvoj trgovačke Luke Bar, kazao je ambasador Kosova Jilber Husa tokom sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem.

Crna Gora i Kosovo puno ulažu u izgradnju nove, ali i modernizaciju postojeće putne infastrukture, međutim postoji prostor da se razvijaju projekti koji će na brži i kvalitetniji način povezati i građane i privredne subjekte. Kako je i ranije bilo riječi o poboljšanju postojećeg putnog pravca između Crne Gore i Kosova, projekat koji bi značajno doprinio kvalitetu ove saobraćajnice svakako je izgradnja tunela između Rožaja i Peći, zaključeno je na sastanku.

"Zajedno treba da uložimo napor i usmjerimo aktivnosti na realizaciji ovog projekta, budući da je u pitanju pravac koji, osim što će doprinijeti bržem i kvalitetnijem protoku turista i roba na teritoriji Crne Gore i Kosova, uz kvalitetnu vezu sa novim saobraćajnicama koje se grade, omogućiti i dobru povezanost sa cijelim regionom" istakao je Nurković.

Poručeno je da dvije države nemaju otvorenih pitanja koja bi stvarala prepreku da se dobri odnosi koje imaju u budućem periodu ne poboljšaju.

"Crna Gora i Kosovo mogu biti primjer dobrosusjedske saradnje za čitav region. Uvijek postoje oblasti koje se mogu unaprijediti, a saobraćajna povezanost je jedan od prvih preduslova za dinamičan razvoj privrednih aktivnosti" kazao je ambasador Husa.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније