Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

17. 09. 2019. 21:51   >>  21:49 3

ZENKA ISTAKAO

Crna Gora primjer u očuvanju harmonije i suživota

Očuvanje harmonije i suživota zajedničkim snagama Crnu Goru čini primjerom za cio region, poručeno je na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa članovima delegacije Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Turske.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva učesnici su razgovarali o dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje, doprinosu Turske agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKE) i konkretno oblasti poštovanja temeljnih ljudskih prava.

Kavunču je istakao da je zadovolja što je u posjeti Crnoj Gori i što ovih dana ima prilike da razgovara sa visokim zvaničnicima o različitim temama.

On je naveo da su članovi delegacije predstavnici svih parlamentarnih stranaka u Turskoj i upoznao Zenku o stanju ljudskih i manjinskih prava u Turskoj.

Zenka je članove delegacije upoznao sa naležnostima ovog resora, zakonodavnim i strateškim okvirima.

On je kazao da je Turska iskren i pouzdan partner Crne Gore, što pokazuje broj investicija i preko dvije hiljade registrovanih turskih preduzeća u državi.

Kako je saopšteno, zajednički je zaključeno da će saradnja biti nastavljena, a prijateljski odnosi dodatno unaprijeđeni.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније