Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

18. 09. 2019. 15:11   >>  15:12

ANALIZA KVALITETA

Voda ispravna na 90 odsto kupališta

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, potvrdili su da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

 

Rezultati analize koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 10. do 12. septembra pokazali su da je na 90 odsto kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 10 odsto kupališta bio K2 klase.

“Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog K1 kvaliteta. Kada je u pitanju kvalitet vode u opštini Bar, voda je bila odličnog  K1 kvaliteta na svih 13 kupališta, a ista situacija je bila i u Budvi, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 26 lokacija uzorkovanja”, saopšteno je iz Morskog dobra.

 Kvalitet morske vode K1 bio je na 7 kupališta u opštini Tivat, dok je na 2 kupališta taj kvalitet bi klase K2.

“U opštini Kotor od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 zabilježen je na 12 kupališta, a na 3 kupališta voda je bila kvaliteta K2. Analize kvaliteta morske vode u Herceg Novom, od ukupno 21 kupališta, pokazale su kvalitet K1 na 16 lokacija, dok je na 5 kupališta voda bila klase K2”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније