Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

18. 09. 2019. 15:22   >>  15:37

ASK POKRENULA

Postupak protiv dva funkcionera koji su dobili stanove

Nakon provjere spiska lica koja su od Vlade dobili kredite i stanove po povoljnim uslovima, Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je prekršajne postupke protiv dva funkcionera zbog nepodnošenja Izvještaja o prihodima i imovini usljed uvećanja imovine preko 5.000 eura.

 

“Agencija je pokrenula prekršajne postupke protiv dva javna funkcionera i to: nosioca pravosudne funkcije i direktora javne zdravstvene ustanove, zbog kršenja člana 23 Zakona o sprječavanju korupcije tj. zbog nepodnošenja Izvještaja o prihodima i imovini usljed uvećanja imovine preko 5.000 eura u roku od 30 dana od dana nastanka promjene, odnosno od upisa prava svojine nad dobijenim stambenim jedinicama kod nadležnih institucija”, saopšteno je iz ASK-a.

Osim pokrenutih prekršajnih postupaka kršenje je evidentirano po istom osnovu za još troje javnih funkcionera, međutim, u njihovim slučajevima nastupila je zastarjelost za pokretanje prekšajnog postupka.

Takođe, utvrđeno je da je 83 funkcionera sa spiska sa Upravom za imovinu zaključilo ugovor o dodjeli kreditnih sredstava za rješavanje stambenih potreba, dok su u 13 slučajeva javnim funkcionerima dodijeljene određene stambene jedinice.

“Agencija je konstatovala da se jedno lice kojem su dodijeljena kreditna sredstva ne nalazi u evidenciji javnih funkcionera Agencije za sprječavanje korupcije”, navodi se u saopštenju.  

ASK ukazuje da na to da će svi javni funkcioneri koji se kreditno zaduže tokom tekuće godine biti u prilici da dostave podatke o realizaciji dobijenih sredstava do 31. marta 2020. godine tj. prilikom podnošenja redovnog godišnjeg Izvještaja o prihodima i imovini za 2019. godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније