Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

18. 09. 2019. 17:35   >>  17:33

SIMOVIĆ U MOJKOVCU

"Realizovano i više i ranije od dogovorenog"

“Sve što smo dogovorili u komunikaciji sa lokalnom samoupravom, a na bazi razgovora na terenu sa mještanima, smo i realizovali. Čak i više od toga”, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović nakon što je u Mojkovcu obišao niz infrastrukturnih projekata koji su u ovoj godini realizovani, uz podršku Vlade Crne Gore.

Simović je ocijenio da je takav odnos Vlade prema Mojkovcu i drugim odgovornim lokalnim samoupravama pokazatelj odlučnosti da se razvija Sjever i unapređuje kvalitet života građana na tom području i stvaraju pretpostavke za ubrzaniji razvoj poljoprivrede i preduzetništva. 

On je istakao da su projekti dogovoreni u saradnji sa lokalnom samoupravom tokom prethodnih radnih posjeta Mojkovcu, u martu i julu, te da je zajednički utisak zadovoljstvo urađenim i opredjeljenje i odlučnost Vlade, lokalne samouprave da se kroz formulu zajedništva tako i nastavi. 

Simović je danas obišao više putnih pravaca - Rudnica, Žari, Slatina i Polja, koji su asfaltirani kroz Projekat razvoja ruralnih područja koji Vlada sprovodi u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD). To je bila još jedna prilika da direktno na terenu razgovara sa mještanoma koji nijesu krili zadovoljstvo i pohvale na račun podrške i brige Vlade i lokalne samouprave. Asfalt će im, kako su kazali, biti od presudne važnosti za dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje i približavanje tržištu. 

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Rankom Mišnićem, na posebnom sastanku, iskazano je obostrano zadovoljstvo ne samo rezultatima podrške kroz Projekat razvoja ruralnih područja, već i rezultatima podrške sa nivoa Agrobudžeta, kroz cijeli paket mjera usmjerenih na razvoj infrastrukture i bespovratnu podršku razvoju poljoprivrednih gazdinstava na ovom području. Osim navedenih putnih pravaca, realizovano je više projekata probijanja puteva prema katunima, završena dva vodovoda Podbišće i Savina voda najavljen skori početak izgradnje vodovoda Karaula Lug Rakočevića. Takođe, Ministarstvo je podržalo čiščenje korita rijeke Tare i Rudnice. Na sastanku je konstatovano i da nedavno otvoreni otkupni centar u Poljima, čiju rekonstrukciju je, takođe podržalo Ministarstvo, već funkcioniše na očekivani način, da su farmeri zadovoljni, te da je ambicija da se proširi obuhvat i na druge okolne opštine, kao što je Kolašin. 

Simović je danas obišao i most na Tari u Gostilovini u čije se loše stanje uvjerio prilikom posjete u martu, a koji je u međuvremenu rekonsruisan. Zadovoljstvo zbog ispunjenog obećanja izrazili su brojni prisutni mještani. 

Godina investicionog zamaha u dijelu seoske infrastrukture

Sumirajući utiske sa posjete, Simović je kazao da mu je posebno zadovoljstvo što je danas od mještana više mojkovačkih sela osjetio posebno zadovoljstvo zbog realizacije projekata u rokovima i potrebnom kvalitetu, na dobro njih i lokalne samouprave, što, kako je rekao, daje novu vrijednost i ohrabrenje za dalji zajednički napredak. 

On je kazao da se sličan investicioni zamah realizuje u brojnim drugim opštinama. „Ovih dana ćemo ih posjetiti i uvjeriti se, kao i danas, da se dogovoreno realizuje“, kazao je Simović dodajući da će ova godina biti istinski zapamćena po snažnom investicionom zamahu u dijelu seoske infrastrukture, prijeko potrebne vrijednim domaćinima. 

„Nije to asfalt radi asfalta, nego je asfalt u funkciji razvoja poljoprivredne proizvodnje. To je asfalt koji dolazi do sve brojnijih poljoprivrednih proizvođača koji već imaju proizvdnju i šire je, to su putevi koji će olakšati komunikaciju sa tržištem, ovoriti nove otkupne linije i podstaći, kako smo čuli danas od samih proizvođača, posebno jedan važan sektor koji dolazi sve više do izražaja u ovoj opšini, a to je malinarstvo“, kazao je Simović , 

Mišnić: Farmeri zadovoljni 

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić iskazao je zadovoljstvo posjetom koja je pokazala rezultate dogovorenog sa Ministarstvom poljoprivrede.

„Farmeri u našoj opštini su zaista zadovljni realizovanim projektima koje smo kreirali u saradnji sa Ministarstvom i koji su usmjereni na poboljšanje kvaliteta njihovog života i uslova za razvoj biznisa“, kazao je Mišnić koji se posebno zahvalio potpredsjedniku Simoviću što svaku posjetu posveti obilasku terena i razgovoru sa mještanima u svakom dijelu ruralnog područja Mojkovca.

Simović dodijelio vozila agrobiznis centrima i savjetodavnim službama u CG: Adrese vašeg rada su adrese vrijednih domaćina

Potpredsjednik Simović je danas u Mojkovcu dodijelio 11 novih terenskih vozila predstavnicima agrobiznis centara iz pet opština – Šavnika, Žabljaka, Pjevalja, Mojkovca i Petnjice, kao i kancelarijama Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj i stočarskoj proizvodnji. Vozila su nabavljena kroz MIDAS 2 projekat koji Vlada realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom.

„Poslao sam im poruku da adrese našeg zajedničkog rada treba da budu upravo na terenu, posebno njihove. Na terenu gdje žive i rade dobri domaćini kojima treba njihov savjet, sugestija, razumijevanje i stručna podrška za popunjavanje biznis planova da bi ostvarili podršku kroz brojne programe i mjere Ministarstva i one iz pretpristupnih fondova EU. Siguran sam da će farmeri u narednim danima prepoznati novu energiju sa adresa savjetodavnih službi i agrobiznis centara u Crnoj Gori," kazao je Simović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније