Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

23. 09. 2019. 11:43 >> 11:43

BICIKLIJADA U BIJELOM POLJU

Biciklom do zdrave životne sredine

Biciklijada "Sa biciklom za životnu sredinu", održana je juče u Bijelom Polju, a povodom Međunarodnog dana bez automobila.

Ministar saobraćaja Osman Nurković predvodio je biciklijadu, a ovaj projekat u organizaciji NVO "Euromost", podržalo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti saobraćaja sa akcentom na zaštitu životne sredine.

Ministar Nurković je zajedno sa četrdeset biciklista iz kluba mladih "Euromost", i ostalih učesnika biciklijade vozio od Kiselih voda do centra grada, u dužini od tri kilometra.

Na Trgu se okupljenim građanima i učesnicima biciklijade obratili ministar i predsjednik NVO "Euromost" Almer Mekić.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam bio u prilici da učeštvujem na Biciklijadi, gdje smo zajedno promovisali korišćenje bicikla u saobraćaju, zaštitu životne sredine i zdrave načine života. Ministarstvo saobraćaja i pomorstva fiansiranjem projekta, i programa NVO, prepoznala je ogroman doprinos NVO sektora, razvoja društva, zaštiti okoline, demokratije i dobrog upravljanja. U 2019. smo potpisali ugovor sa 25 nevladinih organizacija, i na taj način se finansira 25 projekata iz tri oblasti: zaštita životne sredine u oblasti saobraćaja, zaštita lica sa invaliditetom u oblasti saobraćaja i sigurnost i bezbjednost u saobraćaju. Ukupan fond iznosi 172.726 eura. U oblasti zaštite životne sredine finansira se osam projekata sa 43.283 eura", kazao je Nurković.

NVO "Euromost" je prepoznata kao uspješan budući partner, pri čemu je za projekat "Biciklom za životnu sredinu" odobrena aktivnost i održavanje 22. septembra - Međunarodnog dana bez automobila i Biciklijada 2019. godine, istakao je Nurković.

Mekić je naglasio da je riječ o prvoj bijelopoljskoj biciklijadi koja pretenduje da ubuduće bude najveća ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu i da su Bijeljopoljci dokazali da su ljubitelji bicikala i biciklijade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније