Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

24. 09. 2019. 17:52 >> 17:52
1

ATLAS GRUPA

Knežević pod elektronskim nadzorom zbog ugrožene bezbjednosti

Biznismen Duško Knežević je u Londonu pod elektronskim nadzorom od februara, ali zbog ugrožene bezbjednosti, saopšteno je danas iz Atlas Grupe.

Knežević je, kako su kazali, 19. septembra saslušan pred sudom u Londonu u vezi potjernice koju je za njim, na zahtjev Specijalnog ržavnog tužilaštva (SDT), raspisao Viši sud u Podgorici.

"Naš pravni tim predvođen Timom Owenom QC iz Matrix Chambers i Stevenom Kayom QC iz 9 Bedford Raw stupio je u kontakt sa britanskim tužiocima i pristupio prvom saslušanju koje je održano u City of London magistrate court”, kaže se u saopštenju.

Iz Atlas grupe su kazali da će na narednom ročištu, 17. oktobra, odbrana iznijeti dokaze "koji jasno ukazuju na neosnovanost optužbi“.

Takođe, kako su naveli, SDT treba da dostavi dokaze na kojima zasnivaju optužbe, kao i spise svih postupaka koji se vode protiv Kneževića, kako bi sud u Londonu izvršio uvid u te predmete radi provjere navoda o zloupotrebama SDT-a i kršenju ljudskih prava, koje je odbrana dostavila.

"Knežević je pod elektronskim monitoringom iz razloga zaštite lične bezbjednosti Kneževića i članove njegove porodice od februara, a ne od saslušanja u Londonu 19. septembra, kako je to u medijima netačno prenijeto“, istakli su iz Atlas grupe.

Prema njihovim riječima, monitoring policije koji traje već sedam mjeseci određen je zbog procjene da je Kneževiću ozbiljno ugrožena bezbjednost, pa su određene i posebne mjere zaštite za njega i njegovu porodicu jer je ranije ove godine doživio tri napada, s tim što mu je kretanje slobodno.

Iz Atlas grupe su kazali da je odbrana uvjerena da Velika Britanija neće izručiti Kneževića Crnoj Gori iz dva razloga.

Prvi je, kako navode, to što su optužbe potpuno neosnovane i dokazi irelevantni, odnosno iskontruisani, a postupak isfabrikovan i politički motivisan.

"Drugi razlog je taj što je Knežević državljanin Velike Britanije i u Crnoj Gori ne bi imao pravično suđenje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je odbrana upoznala sud u Londonu sa činjenicama da je u zatvorima u Crnoj Gori u prethodnom periodu bilo nasilja i ubistava.

Iz Atlas grupe su kazali da će sudu Londonu dostaviti i dokaz da branioci Kneževića nisu pozvani na ročište nakon kojeg je donijeto rešenje o privremenom oduzimanju imovine, niti im je u skladu sa zakonom omogućeno da se izjasne na predlog SDT da se Kneževiću oduzme imovina.

Posebno je, kako su naveli, zanimljiva i nevjerovatna odbrana Nenada Vujoševića, koja predstavlja pokušaj, ne da se onodbrani, već da se odbrani SDT u Podgorici.

"Istina je da je Knežević reketiran od Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici. Izgleda da se Vujošević odlučio da slijedi svijetli primjer Đorđa Đurđića i da dodvoravanjem, laskanjem, povlađivanjem i umiljavanjem tužilaštvu za sebe obezbijedi privilegovani status“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније