Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

25. 09. 2019. 11:35   >>  11:33

STEČAJNI UPRAVNIK SAOPŠTIO

Radnici bolnice Meljine neće ostati bez posla

Niko od zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine, dok traje zakonski postupak stečaja, neće ostati bez posla, niti će biti na minimalcu, saopštio je stečajni upravnik, Žarko Ostojić.

On je Radiju Jadran kazao da je opšti interes da Bolnica, u koju je 19. septembra uveden stečaj, radi.

"Neće niko biti na minimalcu, svi će imati razliku za efektivni rad, koji će biti organizovan isto kao do sada. Plate će biti finansirane kao i do sada, uz pomoć Fonda zdravstva, pozajmicama, ali nemamo još definisanu strategiju. Ako bude bilo potrebno zaposlićemo još radnika", rekao je Ostojić.

On se sastao sa rukovodstvom i Sindikatom Bolnice i dogovorio dalje aktivnosti kako bi ustanova funkcionisala.

"Sindikat Bolnice Meljine je vrlo kooperativan i razuman, za razliku od drugih u stečajnim postupcima. Razumiju situaciju i s obzirom na djelatnost kojom se bave prema njima se mora imati više pijeteta i vidjeti koliko ima prostora u zakonu da im se pomogne", naveo je Ostojić.

Potraživanja su predmet sudskog postupka i Bolnica ima ogroman dug. Ostojić je kazao da je blokirana na 6,6 miliona EUR, plus dug Elektroprivrede (EPCG), prema zaposlenima, za poreze i neizvršene sudske odluke i postupke koji su u toku.

Sastanak povjerilaca biće održan 21. oktobra. U rješenju o otvaranju stečaja povjerioci u toku od 30 dana treba da prijave potraživanja koja će biti ispitivana na ročištu 8. novembra.

Tim rješenjem je ukinuta mjera o zabrani raspolaganja imovinom bolnice bez saglasnosti upravnika ili suda i sprovođenja izvršenja prema bolnici, a sva prava upravljanja prelaze na stečajnog upravnika, Žarka Ostojića.

Prema izvještaju Centralne banke, račun Bolnice je u blokadi od 20. maja na 6,6 miliona EUR. Stečaj je otvoren na zahtjev EPCG zbog duga od 242,3 hiljade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније