Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

26. 09. 2019. 10:45 >> 10:51

NTO

Organizuju takmičenje povodom Svjetskog dana turizma

Nacionalna turistička organizacija (NTO) u petak će, povodom Svjetskog dana turizma, organizovati takmičenje u kuvanju srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.

NTO takmičenje organizuje u skladu sa zvaničnom temom Svjetske turističke organizacije (STO) pri Ujedinjenim nacijama, Turizam i zapošljavanje - Bolja budućnost za sve, a imajući u vidu značaj obrazovanja kadra u turizmu i rastuće potrebe turističke privrede za zapošljavanjem.

“Tročlane ekipe učenika 12 stručnih škola iz Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Podgorice, Cetinja, Mojkovca, Bijelog Polja, Žabljaka, Pljevalja i Berana, takmičiće se u spremanju nacionalnog jela serviranog na moderan način i deserta”, navodi se u saopštenju.

Tri prvorangirane škole biće nagrađene vrijednim novčanim donacijama za kupovinu opreme za kabinete za kuvarstvo, dok će za sve takmičare biti obezbijeđena praksa u hotelima tokom naredne ljetnje turističke sezone.

Takmičarski dio će se održati u školi “Danilo Kiš” u Budvi.

Svjetski dan turizma širom svijeta obilježava se 27. septembra, od 1980. godine, na dan kada je prihvaćen Statut STO. Taj dan je jedinstvena prilika da se podigne svijest o stvarnom i potencijalnom doprinosu turizma održivom razvoju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније