Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

26. 09. 2019. 19:48 >> 20:42

VRHOVNI SUD MANS-U

Inicijativa protiv Medenice zastarjela

Opšta sjednica Vrhovnog suda neće se upuštati u ocjenu osnovanosti inicijative Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) za pokretanje disciplinskog postupka protiv predsjednice tog suda Vesne Medenice, jer je u tom slučaju nastupila zastarjelost, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

„Opšta sjednica Vrhovnog suda je na današnjoj sjednici, povodom inicijative MANS-a za pokretanje disciplinskog postupka protiv Medenice, jednoglasno zauzela stav da je u konkretnom slučaju nastupila zastarjelost vođenja postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, iz tog razloga Opšta sjednica se neće upuštati u ocjenu osnovanosti ili neosnovanosti podnijete inicijative.

Iz MANS-a su nakon što su, kako navode, otkrili da je Medenica od nadležnih organa sakrila prihod od blizu 140 hiljada eura, nadležnim tijelima Sudskog savjeta podnijeli zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Medenice.

Zahtjevi su podnijeti Komisiji za praćenje primjene Etičkog kodeksa sudija Sudskog savjeta i Opštoj sjednici Vrhovnog suda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније