Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

26. 09. 2019. 21:11   >>  21:23

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Podržaću kampanju o dobrobitima vakcinacije

Zaštita prava djece i mladih visoko je na agendi prioriteta Crne Gore, kazao je predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović se u Njujorku, gdje učestvuje na 74. zasjedanju Generalne skupštine UN-a, sastao sa izvršnom direktoricom UNICEF-a Henrietom Fore.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, predsjednik je ukazao na značaj usvajanja Strategije za ostvarivanje prava djeteta do 2023. kao ključnog dokumenta u ovoj oblasti.
 
“Đukanović je istakao spremnost da, kao i do sada, bude promoter kampanja koje sprovodi kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori i najavio podršku za predstojeću kampanju o podizanju svijesti o dobrobitima vakcinacije”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je uvjeren da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti kroz realizaciju Programa saradnje za Crnu Goru za period 2017-2021. što za cilj ima nadogradnju do sada ostvarenih rezultata u oblasti dječije zaštite i socijalne inkluzije i kvalitetnog obrazovanja.

Direktorica Fora istakla je da je počastvovana i oduševljena dobrim iskustvom Crne Gore sa UNICEF-om.

“Vi nosite u sebi želju da uradite nešto i pomognete djeci u Crnoj Gori”, kazala je ona.

Pozdravila je spremnost predsjednika Đukanovića da učestvuje u kampanji za imunizaciju uz želju da svojim liderstvom podstakne i druge zemlje u regionu na aktivnost u borbi protiv negativne kampanje koja se plasira na ovu temu.

“Kao buduće projekte istakla je i obrazovanje u ranom djetinjstvu i razvijanje vještina kod adolescenata koje će im omogućiti srećniji i produktivniji život, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније