Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 09. 2013. 21:56 >> 22:02

MATICA CRNOGORSKA

Omaž Valtazaru Bogišiću 19. septembra

Povodom 125 godina od donošenja Opšteg imovinskog zakonika za Knjaževinu Crnu Goru, u organizaciji Matice crnogorske - Ogranak Cetinje, u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju, u četvrtak, 19. septembra u 20 sati, održaće se Omaž Valtazaru Bogišiću, čuvenom tvorcu tog svjetski priznatog imovinskog zakonika.

„Zakonik služi na ponos Crnoj Gori i čini čast njegovom tvorcu Valtazaru Bogišiću i Knjazu Nikoli po čijem nalogu je ova poznata kodifikacija donešena“, podsjećaju iz Matice.

O Valtazaru Bogišiću, tvorcu Zakonika i ministru pravde Knjaževine Crne Gore, govoriće prof. dr Zoran Rašović, član CANU, jedan od tvoraca brojnih imovinskih zakona koji se danas primjenjuju u Crnoj Gori.

U dramskom dijelu programa učestvovaće glumci Aleksandar Radulović, Ivana Mrvaljević i Zoran Vujović, a u muzičkom dijelu Gudački orkestar Muzičke akademije sa Cetinja sa dirigentom Radovanom Papovićem.

Prisutne će pozdraviti predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније