Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

29. 09. 2019. 15:13   >>  15:12 4

ZENKA ČESTITAO ROŠ HAŠANU

Jevrejska zajednica mala, ali bogatstvo za CG

Povodom nastupajućeg velikog jevrejskog praznika Roš Hašane, koji označava početak "nove jevrejske godine", ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori uputio je iskrene čestitke.

"U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, svim Jevrejima/kama u Crnoj Gori želim srećnu Novu godinu, uz želju da je provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći. Među mnogim običajima vezanim za ovaj period jeste i traženje pomirenja i oproštaja od onih kojima je nanijeta nepravda tokom godine, kao i pokajanje za učinjene grijehe prema drugima. U tom duhu vjerske tradicije, želim da i predstojeća godina donese svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, puno zdravlja i uspjeha, na ličnom i profesionalnom planu", poručio je Zenka.

Kako ja nepomenuo, Jevrejska zajednica u Crnoj Gori je mala, ali predstavlja veliko bogatstvo za multikonfesionalnu Crnu Goru, i sigurno će i u budućnosti doprinjeti stvaranju okruženja gdje se poštuju visoko moralne vrijednosti i principi.

"Vjerujem da će Jevrejska zajednica u Crnoj Gori i dalje djelovati u pravcu očuvanja multietničkog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori, kao što je to do sada i činila", kazao je Zenka.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније