Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

30. 09. 2019. 08:45 >> 08:45
1

PREKRŠAJNI SUD

Zbog odbijanja da vakcinišu djecu kažnjeno 168 roditelja

Prekršajni sudovi prošle i ove godine kaznili su 168 roditelja koji su odbili da vakcinišu djecu, što je skoro tri puta više nego u periodu od 2013. do 2017.

Prema podacima iz sudova dostavljenim Vijestima, 140 roditelja kažnjeno je novčano, dok je 27 dobilo opomenu.

Zbog odbijanja imunizacije, roditelji su sankcionisani sa ukupno 14,56 hiljada eura, što znači da su uglavnom dobijali minimalnu zakonsku kaznu.

Minimalna kazna je 100 eura, a maksimalna dvije hiljade eura, predviđeno je zakonom.

Više od osam hiljada djece uzrasta od tri do pet godine još nije primilo MMR vakcinu, koja ih štiti od tri zarazne bolesti - malih boginja, zauški i rubeole.

Na obilježavanju Svjetske nedjelje imunizacije, u aprilu saopšteno je da vakcinu nije primilo više od devet hiljada djece uzrasta od pet do sedam godina i da je za Crnu Goru karakteristično to da roditelji više odgađaju vakcinaciju MMR-om, nego što to odbijaju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније