Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2019. 11:09 >> 11:37
10

NIJE PRVI PUT

TV Vijesti tabloidno podmetnula RTCG-u

Televizija Vijesti grubo je juče podmetnula crnogorskoj javnosti informaciju da je portal Nacionalnog javnog servisa Radio-televizije Crne Gore bio izvor, kako kažu, "netačne i neprovjerene" vijesti o smrti istoričara Aleksandra Stamatovića.

 

Naime, "kolege" iz Televizije Vijesti u informativnoj emisiji "Vijesti u pola pet", poput većine crnogorskih medija, objavile su informaciju o smrti gospodina Stamatovića, koja se, srećom, ispostavila kao netačna.

Napominjemo, TV Vijesti u toj emisiji uopšte nije navela izvor informacije, pa ni portal RTCG - ni slikom, a ni riječju, što potvrđuje snimak priloga koji objavljujemo.

Međutim, u narednoj informativnoj emisiji "Vijesti u pola 7", objavljeno je njijhovo izvinjenje, sa podmetanjem da je vijest preuzeta sa portala RTCG. Naknadno pozivanje na naš portal kao izvor najobičnije je podmetanje, s ciljem diskreditacije Javnog servisa.

TV Vijesti je, po profesionalnim standardima, bila obavezna da navede izvor, a kako to u ovom slučaju nije učinila, to u aktuelnim društveno-političkim okolnostima i polarizovanoj medijskoj sceni, shvatamo kao još jedan udar na Javni servis.

Stoga pitamo, zašto se TV Vijesti naknadno poziva na RTCG, a ne na druge medije koji su informaciju objavili prije nas?!

Naime, portal RTCG je jasno naveo izvor sa kojeg je preuzeo informaciju, što je bila obavezna da učini i TV Vijesti, koja se ne libi da dijeli lekcije o profesionalizmu.

Neka im je na čast.

Ovakva i slična vrsta nelojalne konkurencije i nekolegijalnog odnosa prema RTCG-u nije nikakva novina u programima TV Vijesti, u čijim emisijama je Javni servis često na udaru žestokih kritika iz političko-medijskih krugova.

Mnogi mediji juče su objavili grubo podmetanje informacije o smrti gospodina Stamatovića, pa je i naša redakcija nasjela i objavila neprovjerenu vijest. Svjesni smo svoje profesionalne odgovornosti, jer do sada nijesmo imali sličan propust.

Stoga se još jednom izvinjavamo gdinu Stamatoviću i njegovoj porodici, kao i svim čitaocima portala, uz napomenu da nijesmo imali lošu namjeru.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније