Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 09. 2019. 11:19 >> 11:18

PRIJATELJI ŽIVOTINJA APELUJU

Životinje umiru od gladi, reagovati dok ne bude kasno

Predstavnici nevladine organizacije "Prijatelji životinja Podgorica" pozivaju nadležne institucije da riješe problem privatnog skloništa za napuštene životinje "Mali Veliki Raj" na Pričelju.

Predstavnici te NVO sa direktorom Dragojem Vlahovićem na čelu posjetili su to sklonište na poziv njegove vlasnice Mirjane Vasiljević.

Prijatelji životinja ističu da se Vasiljevićeva protekla četiri dana suočava sa ogromnim problemom.

"Nesavjesne komšije su joj gomilama zemlje i kamena blokirale prilaz skloništu, onemogućivši joj na taj način da dostavi hranu za preko dvjesta napuštenih životinja koje borave u njenom skloništu. Na taj način su ugroženi životi ovih životinja i samo je pitanje trenutka kada će početi da umiru od gladi, jer su zalihe hrane već potrošene", navodi se u saopštenju.

Obraćala se, kažu, Vasiljevićeva nadležnim institucijama, kako bi joj pomogli u rješavanju ovog problema, međutim, kako dodaju, ne samo da joj nijesu pomogli, nego se niko od njih nije ni oglasio.

Vlahović je sa lica mjesta pozvao nadležne institucije, najprije Glavni grad da se odmah uključe u rješavanje ovog problema.

"U suprotnom oni će biti odgovorni ukoliko neka životinja ugine usljed gladi. Važno je naglasiti da su sve životinje u pomenuto sklonište preuzete sa podgoričkih ulica, što čelnike Glavnog grada dodatno obavezuje da urgentno reaguju", navodi se u saopštenju.

Vlahović naglašava da na Pričelje nije došao kako bi rješavao neraščišćene imovinsko-pravne odnose između Vasiljevićeve i njenih komšija, i poručuje da to ostavlja nadležnim institucijama, ali kako je kazao, došao je da kao ljubitelj životinja pozove sve relevantne institucije da se odmah prihvate posla i riješe problem.

On ističe da vremena za čekanje i prebacanje odgovornosti sa jednih na druge nema, jer su sati u pitanju.

"Mirjana Vasiljević se zahvalila Vlahoviću, jer se jedini odazvao na njen poziv, ali i naglasila da je jako zabrinuta za živote životinja o kojima sama brine, te da će, ukoliko se problem ne riješi, ona biti prinuđena da otvori kapije svog skloništa i preko dvjesta napuštenih životinja vrati na ulicu, jer ne može gledati kako umiru od gladi", navodi se u saopštenju.

Prijatelji životinja mole i zahtijevaju od nadležnih institucija da se odmah založe, kako bi put do "Malog Velikog Raja" bio odblokiran.

"Bez ikakve želje da utičemo na parnični postupak između komšija, koji će vjerovatno dugo potrajati, a zbog kog životinje ne smiju da trpe", zaključuju iz te NVO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније