Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

30. 09. 2019. 15:16 >> 15:20

ODRŽAN UVODNI SASTANAK

Izradiće studiju unapređenja međugradskog prevoza

Studija unapređenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, za čiju izradu su obezbijeđena sredstva od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vidu granta, počela je da se realizuje.

Uvodni sastanak, koji je održan danas u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, bio je prilika da projekt menadžer Slaven Tica predstavi tri partnera specijalizovana za transport i istraživanja u toj oblasti sa dugogodišnjim uskustvom u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

U pitanju su, kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, konzorcijum PTC – Public Transport Consult Beograd, Univerzitet Beograd – Saobraćajni fakultet i SIMM Inženjering Podgorica.

“Prezentovana je metodologija i plan rada na izradi predmetne studije. Cilj izrade studije jeste unapređenje međugradskog linijskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji Crne Gore, koji će se realizovati kroz refomu nacionalnog zakonodavstva u dijelu međugradskog linijskog prevoza putnika”, navodi se u saopštenju.

Reforma će, kako se dodaje, sadržati modele ugovaranja međugradskih linija na duži period, kojim će se definisati prava i obaveze, sa jedne strane naručioca Ministarstva saobraćaj i pomorstva i sa druge strane samih operatera, prevoznika koji su specijalizovani za prevoz putnika, kroz stvaranje održivog linijskog međugradskog prevoza putnika i pružanje kvalitetne usluge prevoza putnika na čitavoj teritoriji Crne Gore.

Rok za realizaciju studije je 12 mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније