Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

01. 10. 2019. 19:11 >> 19:16

UPRAVA POLICIJE

Posvećeni suzbijanju vršnjačkog nasilja

Rukovodstvo Centra bezbjednosti Podgorica je protekle nedelje održalo sastanke sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Podgorice, u cilju unapređivanja i intenziviranja saradnje na prevenciji i suzbijanju svih oblika vršnjačkog nasilja i drugog devijantnog ponašanja maloljetnika.

U skladu sa Nacionalnom Strategijom za prevenciju i zaštitu djece od nasilja rukovodstvoCentra bezbjednosti Podgoricaje, nakon sagledavanja postojećeg stanja maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja posebno u školama, preduzelo potrebne korake iz svoje nadležnosti, shodno čemu je sačinjen Plan rada za školsku 2019/2020 godinu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policija je maksimalno posvećena radu na suzbijanju maloljetničke delikvencije. U narednom periodu prioritet će biti intenziviranje saradnje sa školama i nadležnim institucijama u cilju sveobuhvatnog i koordniranog odgovora na sve oblike devijantnog ponašanja maloljetnika", kazao je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević na jednom od sastanaka.

Istakao je da je Centar bezbjednosti Podgorica spreman da svojim punim ljudskim i materijalnim kapacitetima stane na put svim vidovima maloljetničkog prestupništva, prije svega preventivnim a zatim i represivnim djelovanjem.

Saopšteno je da će sagledavanje konkretnih problema, razmjena informacija i predlozi koji su iznijeti na održanim sastancima nastavak su saradnje policije i škola u Podgorici a ona će u narednom periodu biti dodatno osnažena kako bi se učnio korak više u prevenciji ove pojave.

"Učesnici sastanka su pozitivno ocjenili saradnju sa službencima Centra bezbjednosti Podgorica i iskazali spremnost za dalje pronažanje efikasnih preventivnih rješenja. Zaključeno je da slijedi dalja aktivnija saradnja kroz svakodnevne kontakte kako sa rukovodstvima i stručnim službama škola tako i sa savjetima roditelja i đačkim parlamentima uz aktivnije angažovanje Centra za socijalni rad", navodi se u saopštenju.

Sastancima su prisustvovali i načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije Miloš Vučinić i načelnik Odjeljenja bezbjednosti policije Darko Knežević sa saradnicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније