Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

02. 10. 2019. 11:40 >> 11:48

SNP UKAZUJE NA JOŠ JEDAN EKOCID

Posječeni borovi u dvorištu škole u Spužu

Iako smo mislili da se ekocid koji se desio prošle godine u dvorištu barske Gimnazije, kada su posječeni decenijama stari čempresi, više nigdje neće ponoviti, to se, ipak, desilo i to u dvorištu Osnovne škole "Njegoš" u Spužu, ističu u SNP.

Kako napominju u saopštenju, juče su u dvorištu osnovne škole u Spužu posječeni borovi koji su dugo krasili taj prostor.

"Posječeni su bez ikakve najave i objašnjenja od nadležnih, a navodno zbog namjere da se na tom mjestu gradi parking. Poznato je da roditelji dolaze automobilima za djecu i da se iz tog razloga ispred škole stvaraju gužve, ali to nikako ne smije biti opravdanje za sječu borova. U državi koja sebe naziva ekološkom, ovakvi primjeri bahatosti i neodgovornosti prema životnoj sredini su apsolutno nedopustivi. Međutim, kada se zna koliko nadležni ne brinu o njoj i koliko je olako shvataju, ne možemo se više ničemu čuditi", ističe analitičarka u Medijskom centru SNP CG Marija Radinović.

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od uprave OŠ "Njegoš" da u najskorijem roku položi račun javnosti zbog učinjenog nedjela, a Ministarstvo prosvjete da odgovori na pitanje da li su bili upoznati sa ovim planom i da li su ga odobrili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније